Daraverile zilei de 27 ianuarie 2020

264 de ani de la nașterea lui Mozart – În urmă cu 264 de ani, pe 27 ianuarie 1756, se năştea Wolfgang Amadeus Mozart, care rămâne unul dintre cei mai cunoscuţi compozitori nu doar pentru stilul clasic pe care-l reprezintă, ci pentru întreaga istorie a muzicii: generaţii întregi au fost fascinate de spiritul luminos al muzicii sale, ca şi de paleta foarte diversă de creaţii în care a excelat, de la sonate pentru pian până la partituri de operă.

Olanda își cere scuze pentru persecutarea evreilor – Premierul Olandei şi-a cerut scuze duminică în numele guvernului pentru eşecul ţării de a proteja evreii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, relatează DW.

Moartea lui Kobe Bryant, un șoc pentru lumea sportului – Kobe Bryant a murit într-un accident de elicopter. Legendarul baschetbalist avea 41 de ani.

Stația Spațială Internațională, vizibilă pe cerul României – Moment rar pe cerul României. Staţia Spaţială Internaţională a traversat cerul senin de deasupra ţării noastre şi, timp de patru minute, a fost vizibilă mai clar ca niciodată.

2 thoughts on “Daraverile zilei de 27 ianuarie 2020”

Leave a Reply

Your email address will not be published.