Daraverile zilei de 27 februarie 2019

Gigi Becali, cercetat penal – Marţi au început audierile în dosarul lui Gigi Becali, acesta fiind acuzat de ultraj, la sesizarea Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).

Parlamentul votează azi noul șef al AEP – Plenul reunit al Parlamentului va lua o hotărâre, miercuri, prin vot secret cu bile, cu privire la următorul președinte al Autorității Electorale Permanente. PSD îl susține pe secretarul general al autorității, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, iar Opoziția pe Marian Muhuleț, vicepreședinte AEP, transmite Mediafax.

CCR decide dacă putem avea referendum în același timp cu alegerile europarlamentare –  CCR dezbate, miercuri, sesizarea președintelui Klaus Iohannis în legătură cu modificarea legii care interzice organizarea referendumului la aceeași dată cu desfășurarea alegerilor europarlamentare.

CCR analizează constituționalitatea existenței Secției Speciale pentru procurori – Curtea Constituțională va discuta, miercuri, sesizarea PNL și USR în legătură cu legea pentru aprobarea OUG 90/2018 privind unele măsuri pentru operaționalizarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție.

Audierea lui Kovesi, cel mai urmărit moment din ultimul an – Astăzi se va afla și votul celor din comisia LIBE, care, dacă se votează corect, o va propune pe fosta șefă DNA ca să fie primul Procuror European.

Jurnalista TVR Andreea Dumitrescu, trasă pe linie moartă pentru că este rea cu PSD – Șefa Ştirilor TVR, Mădălina Rădulescu, i-ar fi reproşat jurnalistei Andreea Dumitrescu faptul că este „prea agresivă“ şi i-a propus să facă un compromis şi să se ocupe de subiectele ce ţin de primării. Jurnalista i-ar fi comunicat că în acest caz se gândeşte să demisioneze.

A fost publicată motivarea pentru condamnarea lui Darius Vâlcov – Motivarea sentinței de condamnare a lui Darius Vâlcov, în primă instanță, la 8 ani de închisoare cu executare a fost redactată de magistrații instanței supreme, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare. Motivarea a fost finalizată la mai bine de un an de la pronunțarea deciziei în procesul în care consilierul premierului Viorica Dăncilă este judecat pentru trafic de influență, spălare de bani și operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcția.

Cum va arăta Parlamentul Moldovei după alegeri – Partidul Socialiştilor a acumulat 31,15% din voturi la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 în circumscripţia naţională, conform datelor preliminare prezentate pe site-ul Comisiei Electorale Centrale, relatează luni Radio Chişinău, potrivit agrepres.ro. După numărarea a 100% din procesele verbale, Blocul electoral ACUM se situează pe locul doi cu 26,84% din voturi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *