Daraverile zilei de 26 februarie 2019

Cât vor costa mieii de Paște? – România a reluat exportul de carne de oaie în Iran şi în următoarele 6 luni va trimite aproape 800 de mii de ovine. Asta după ce Iranul a simplificat condițiile sanitare de import din statele membre ale Uniunii Europene.

Scandal sexual la Vatican – Cardinalul George Pell a fost găsit vinovat de abuz sexual de către o Curte de Justiţie din Australia, devenind figura bisericească de cel mai înalt rang declarată vinovată de o astfel de acuzaţie, relatează BBC şi CNN.

Rezultatele alegerilor din Moldova: socialiștii câștigă – *Totuşi, PSRM intenţionează să conteste rezultatele în cel puţin şase circumscripţii *Opoziţia spune că scrutinul a fost fraudat, observatorii OSCE susţin că acesta a fost liber şi corect Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), formaţiunea preşedintelui pro-rus Igor Dodon, a câştigat alegerile parlamentare des­făşurate duminică, obţinând un scor de 31,22%.

Încep protestele și în învățământ – Profesorii membri ai Federației Sindicatelor din Educație “Spiru Haret” vor purta, de marți, banderole tricolore, în semn de protest față de situația din educație. Ei solicită, între altele, elaborarea pachetului legislativ pe educație, majorarea costului standard per preșcolar/elev, asigurarea personalului didactic de predare calificat, plata sumelor rezultate din sentințele judecătorești definitive, dar și stoparea violenței în școli.

Omul lui Putin, angajat la Parlamentul European – O fiică a purtătorului de cuvânt al lui Vladimir Putin, Elizaveta Peskova, efectuează un stagiu la Parlamentul European, a declarat luni pentru AFP angajatorul său Aymeric Chauprade, fost consilier pentru afaceri internaționale al lui Marine Le Pen, care spune însă că aceasta nu are niciun acces la documente sensibile.

Pussy Riot vine în România – Trupa Pussy Riot din Rusia va concerta pentru prima dată în România, la festivalul Awake, care va avea loc în perioada 15 – 18 august, pe domeniu Teleki din Gorneşti, Mureş.

Leave a Reply

Your email address will not be published.