Daraverile zilei de 25 septembrie 2019

Câți bani plătesc, de fapt, multinaționalele, statului român? – Mai puţin de 50 de corporaţii străine prezente în România au virat către stat taxe de miliarde de lei, într-un singur an, bani cu care statul putea construi autostrada Braşov – Bacău.

Placido Domingo, final de carieră cu acuze de hărțuire sexuală – Placido Domingo, acuzat de mai multe femei pentru hărţuire sexuală, s-a retras marţi din producţia operei „Macbeth” de Verdi cu o zi înainte de lansare şi a indicat că nu va reveni la Opera Metropolitană, potrivit The New York Times.

Greta Thunberb a ajuns în vizorul lui Donald Trump   -Activista de mediu suedeză Greta Thunberg și-a schimbat biografia de pe Twitter, în urma reacției ironice a președintelui american Donald Trump la discursul pe care l-a ținut în cadrul Adunării Generale ONU.

Kovesi, oficial Procuror Șef European – Consiliul şi Parlamentul European au ajuns marţi la un acord final pentru susţinerea Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european.

Sexul în afara căsătoriei, interzis în Indonezia – Mii de studenţi protestează în Indonezia împotriva unui nou cod penal care interzice sexul în afara căsătoriei şi care include şi alte schimbări controversate, informează South China Morning Post.

Spitalul Universitar din București, locul unde se cere cel mai des mită  – Cele mai multe cazuri de mită au fost înregistrate, în prima jumătate din 2019, în Spitalul Universitar de Urgenţă-Bucureşti, fiind urmat de Spitalul de Urgenţă Brăila, potrivit unei sinteze realizate de Anti-Bribery Synergy, ce include răspunsurile pacienţilor privind mită în spitale.

Comisia Iordache a fost desființată – Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au aprobat, marţi, solicitarea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, privind desfiinţarea comisiei speciale pentru legile Justiţiei, condusă de Florin Iordache.

PNL a strâns peste 233 de semnături pentru moțiune – Surse politice au declarat pentru Știrile Pro TV că Partidul Național Liberal a reușit să strângă cele 233 de semnături pe care și le-a propus să le adune pentru depunerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

Mahmureala este boală – O curte de justiţie din Germania a decis, într-un caz deschis împotriva unui producător de băuturi, că mahmureala se încadrează la boală şi că produselor pe bază de fructe nu le pot fi atribuite proprietăţi de tratare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *