Daraverile zilei de 23 septembrie 2019

OMS: bogații trăiesc cu 7 ani mai mult decât cei săraci – ”Acesta va trebui să fie guvernul luptei împotriva inegalităților”, a declarat proaspătul ministrul italian al sănătății, Roberto Speranza, recent desemnat. ”Și-atunci va trebui să ne suflecăm bine mânecile, deoarece în ultimii ani, problemele de sănătate ale italienilor au crescut vizibil”. Acest lucru a fost dezvăluit şi de cel mai recent raport OMS, Organizația Mondială a Sănătății, privind condițiile de viață din Europa, scrie Rador, citând La Stampa.

Mesajul Patriarhului Daniel la începerea noului an universitar – Cu prilejul anului universitar 2019 – 2020 Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a adresat mesajul intitulat: Educaţia integrală promovează cunoaşterea ştiinţifică şi cultura valorilor spirituale. În cuvântul său, Patriarhul României îi binecuvântează pe „toţi studenții şi profesorii din învățământul universitar și postuniversitar” cărora le doreşte „mult spor în vederea valorificării cunoștințelor dobândite până acum”.

Astăzi este echinocțiul de toamnă – Luni, 23 septembrie, are loc echinocţiul de toamnă al anului 2019, debutul acestui anotimp din punct de vedere astronomic, moment din care ziua scade treptat, iar noaptea devine din ce în ce mai lungă, până la solstiţiul de iarnă, marcat pe 22 decembrie, scrie Mediafax.

Cum a strâns Cumpănașu cele peste 200 de mii de  semnături? – Alexandru Cumpănașu și-a depus, duminică, la BEC, candidatura la alegerile prezidențiale. El a reușit să strângă peste 230.000 de semnături, scrie Mediafax.

A fost Isărescu informator al Securității? – România Liberă publică, marți, un material amplu, de 4 pagini, în care susține că guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, ar fi semnat zeci de note despre colegi și diplomați pentru Securitatea comunistă, înainte de 1989. Ca reacție imediată, Isărescu neagă acuzațiile.

Thomas Cook,  cea mai veche firmă de turism din lume, în faliment – Șefii Thomas Cook se întâlnesc duminică cu bănci și investitori pentru a decide dacă cea mai veche firmă de turism din lume va supraviețui până luni sau va intra într-un colaps haotic cu efecte în întreaga lume, transmite Reuters.

One thought on “Daraverile zilei de 23 septembrie 2019”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *