Daraverile zilei de 23 mai 2019

Darius Vâlcov, urmărit penal de DIICOT – DIICOT a început urmărirea penală in personam pentru infracţiunea de divulgare a secretului care periclitează securitatea naţională faţă de Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, în dosrul deschis ca urnare a publicării protocolului secret încheiat între Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi Serviciul Român de Informaţii anunţă G4Media.ro, citând surse judiciare.

Guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligență Artificială – România se află în proces de elaborare a primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale, document ce va fi postat pentru dezbatere publică până la finele anului 2019, a anunţat miercuri ministrul Comunicaţiilor Alexandru Petrescu, la reuniunea Consiliului Ministerial 2019 al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

Rectorul Academiei de Poliție, implicat în dosarul amenințării cu moartea a Elenei Șercan – Procurorii DNA efectuează joi percheziţii la domiciliul rectorului Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” şi la locuinţele unor subordonaţi, în dosarul în care un poliţist este cercetat pentru că ar fi ameninţat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Şercan.

Au început alegerile europarlamentare 2019. Olanda și Marea Britanie, primele la vot – Birourile de vot s-au deschis joi dimineaţă în Olanda şi Regatul Unit, primele ţări în care alegătorii sunt chemaţi la urne în cadrul alegerilor pentru Parlamentul European, care se vor desfăşura în Uniunea Europeană până duminică seara, transmite AFP.

Un bărbat a negociat cu poliția predarea vs like-uri – Departamentul de poliție din Connecticut a ajuns la o înțelegere cu un bărbat urmărit de forțele de ordine care a promis că se va preda dacă afișul în care el este dat în urmărire va primi suficiente like-uri pe rețelele de socializare.

O primărie din Teleorman a cumpărat bomboane de 20.000 de lei – Primăria Țigănești din județul Teleorman a achiziționat prin sistemul informatic colaborativ pentru mediu performant de desfășurare al achizițiilor publice (SICAP) bomboane… multe bomboane.

Ordonanțele pentru UBER și Bolt intră în dezbatere publică săptămâna viitoare – Proiectul de ordonanţă ce reglementează serviciile de ride-sharing ar putea fi pus pe Transparenţă săptămâna viitoare, însă vreau să acesta trebuie să fie echilibrat pentru toate părţile, să nu mai existe supărări nici din partea taximetriştilor, nici din partea celor de la Uber, a declarat miercuri ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, într-o conferinţă de presă care a avut loc la Palatul Victoria, scrie Agerpres.

Sursă foto: Inquam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *