Daraverile zilei de 22 februarie 2019

Londra nu mai vrea Brexit cu acord – Negocierile între britanici şi europeni se concentrează de-acum pe obţinerea unor garanţii suplimentare cu privire la caracterul temporar al ‘plasei de siguranţă’ irlandeze (‘backstop’), a anunţat Guvernul britanic, relatează Reuters.

Paul Manafort, șeful de campanie al lui Trump, riscă 24 de ani de închisoare – Paul Manafort, directorul de campanie al lui Donald Trump, îşi află sentinţa pe 8 martie. Procurorii au cerut 24 de ani de închisoare.

Clujul dă startul protestelor judecătorilor și procurorilor – Aproximativ două sute de judecători şi procurori, inclusiv de la DIICOT şi DNA, protestează, vineri dimineaţă, în faţa Palatului de Justiţe din Cluj-Napoca şi anunţă că, începând de luni, vor suspenda activitatea judiciară timp de o săptămână.

Să râdem cu Metrorex: vrea să construiască magistrala 6 până în 2023 – Metrorex a decis să construiască până în 2023 toată Magistrala 6 de metrou până la Aeroportul Otopeni, deși a primit bani doar pentru jumătate din aceasta, până la stația Tokyo, situată în dreptul complexului comercial Băneasa.

Penibilii #rezist au aruncat cu muștar în sediul Ministerului Justiției – Protestatarii rezist au vandalizat din nou instituția Ministerului Justiției. Au aruncat o găleată cu sos de roşii şi muştar pe trotuarul din fața ministerului, dar şi pe clădire.

Bear Grylls, căutat de autoritățile din Bulgaria – Bear Grylls, unul dintre cei mai cunoscuţi aventurieri contemporani, ar putea fi amendat de autorităţile de la Sofia, după imaginile apărute într-un episod din emisiunea sa „Running Wild“, în care a ucis un animal pe care apoi l-a mâncat.

Aerul din București, poluat și de 2 – 3 ori peste limite – Stațiile Ministerului Mediului care măsoară poluarea aerului în București arată aproape zilnic depășiri pentru poluarea cu praf (PM10 și PM2,5) unde valorile maxim admise sunt depășite și de 2-3 ori. Datele sunt confirmate și de airly.ro, o rețea de monitorizare independentă.

Lumea în stare de șoc, a fost oprită producția la cea mai mare fabrică Nutella din lume – Producătorul de dulciuri italian Ferrero a anunţat că a oprit, temporar, producţia la cea mai mare fabrică de cremă de ciocolată Nutella, aflată în Franţa, din cauza unor probleme de calitate care au fost descoperite marţi, transmite Reuters.

Cea mai mare albină din lume, redescoperită după 40 de ani – Cea mai mare albină din lume, specie care nu a mai fost văzută din 1981, a fost redescoperită în Indonezia, au anunţat joi cercetătorii, care au publicat imagini cu insectele, potrivit DPA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *