Daraverile zilei de 19 martie 2019

Ziua Z pentru Dragnea. CCR i-ar putea da decizia în cazul completurilor de 3 judecători – Curtea Constituţională a României (CCR) ar putea pronunţa, astăzi, decizia asupra sesizării privind un posibil conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema completurilor specializate în corupţie.

Australia, cea mai sigură pentru femei – Australia este cea mai sigură țară din lume pentru femei, conform datelor New World Wealth, publicate în Global Wealth Migration Review, 2019, scrie Business Insider.

Andrei Pleșu se retrage din viața publică – Scriitorul Andrei Pleșu anunță că se retrage din viața publică, explicând faptul că acesta este un gest de consecvență din partea sa, după ce a constatat că în cercetarea științifică în institutele de studii avansate a început să prevaleze corectitudinea politică.

Dosarul Revoluției: ”Iliescu a instaurat psihoza teroristă” – Procurorii care au făcut rechizitoriul în dosarul “Revoluţiei” arată că, din 22 decembrie 1989, la nivelul României a fost declanşată o amplă şi complexă acţiune de inducere în eroare, care a dus la instaurarea unei psihoze a terorismului, asta fiind principala cauză a pierderii de vieţi omeneşti.

Donald Trump a încercat să îl concedieze pe Mueller – Raportul procurorului special Robert Mueller a dezvăluit că preşedintele american Donald Trump a încercat să preia controlul în ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016 şi să forţeze înlăturarea din funcţie a lui Mueller pentru a-l opri din a investiga o posibilă obstrucţionare a justiţiei de către preşedinte, scrie Associated Press.

O profesoară înjunghiată de elev, găsită vinovată de incident – Profesoara Colegiului Spiru Haret  din Ploiești care a fost înjunghiată în fața cancelariei de un fost elev a fost învinovățită pentru producerea incidentului de către o comisie a școlii.

Facebook începe să cenzureze conținutul politic – Facebook a interzis mai multe persoane şi organizaţii de extremă-dreapta despre care a afirmat că ‘distribuiau ură’, scrie BBC.

Ediția 2019 a Festivalului George Enescu ajunge în 11 orașe din România – Unsprezece orașe din România vor organiza concerte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu din acest an, față de șapte orașe în ediția anterioară. Publicul va avea ocazia să participe, sub egida festivalului, la concerte susținute de artiști internaționali împreună cu ansambluri și orchestre locale la Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Bacău, Bârlad, Târgoviște, Satu-Mare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *