Daraverile zilei de 18 iunie 2019

Începe Evaluarea Națională 2019, cu proba la Limba și Literatura Română – Aproximativ 154.956 de absolvenţi ai clasei a VIII-a s-au înscris pentru a susţine Evaluarea Naţională, potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale. Evaluarea Naţională din acest an începe, astăzi, de la ora 9.00, cu proba scrisă la Limba şi literatura română, se anunţă în comunicat.

Azi se dezbate și se votează moțiunea de cenzură contra guvernului Dăncilă – Plenul reunit al Parlamentului dezbate şi votează, marţi, începând de la ora 14.00, moţiunea de cenzură a opoziţiei. Este nevoie de 233 de voturi favorabile pentru ca Guvernul să cadă.

Bucureștiul, blocat iar de proteste ale taximetriștilor împotriva UBER – Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) protestează, marți, în Piața Constituției, la adresa proiectului de lege pentru așa-zisul “ridesharing” – care, potrivit transportatorilor, ar reprezenta o formă mascată de a face concurența neloială taximetriștilor, cu nerespectarea mai multor legi în vigoare.

Vaticanul ar putea permite bărbaților căsătoriți să devină preoți – Vaticanul a pornit oficial luni o dezbatere pentru a decide dacă va primi bărbați căsătoriți în cler, în zonele izolate amazoniene, unde preoții sunt atât de puțini încât catolicii pot aștepta săptămâni sau chiar luni pentru a participa la o slujbă.

Șapte cupluri gay au dat România în judecată la CEDO – Florin Buhuceanu și Victor Ciobotaru, doi parteneri de același sex, au dat în judecată statul român în urma refuzului stării civile de a recunoaște relația de familie dintre ei. Alte 6 cupluri de același sex s-au alăturat demersului, întrucât legislația pentru reglementarea parteneriatului civil este blocată în parlament, arată un comunicat al Asociației Accept.

2 milioane de oameni au ieșit în stradă la Hong Kong – Peste 2 milioane de oameni au ieşit iar pe străzile din Hong Kong, revoltaţi de proiectul de lege privind extrădarea către China continentală.

Primarul din Iași și-a trecut averea pe numele copiilor minori – Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, și-a mai trecut o vilă în declarația de avere – este vorba despre o casă de 240 de metri pătrați, pe numele fiicelor sale minore, scrie Ziarul de Iași. Chirica și-a modificat declarația de avere vineri, după ce abia o depusese, imediat după dezvăluirile din presă privind vila de 250.000 de euro cumpărată pe numele fiului său de 11 luni.

Un jihadist studia harta metroului bucureștean și pregătea atentate –  Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe un tânăr român de origine palestiniană la trei ani şi opt luni de închisoare pentru propaganda făcută terorismului. Ancheta a scos la iveală că tânărul era dispus să fie „kamikaze”, iar în laptop-ul vândut de jihadist pe OLX au fost descoperite indicii că tânărul plănuia un atentat într-o staţie de metrou din Bucureşti.

S-a ales praful de donațiile fără precedent pentru refacerea Notre Dame – Miliardarii francezi care au spus public că vor dona sute de milioane pentru reconstruirea Catedralei Notre Dame încă nu au plătit niciun ban pentru restaurarea monumentului național francez, potrivit bisericii și oamenilor de afaceri, scrie Associated Press, potrivit Bloomberg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *