Daraverile zilei de 17 septembrie 2019

Bianca Andreescu, alături de Justin Trudeau după succesul de la US Open – Bianca Andreescu a fost omagiată de canadieni după succesul de la US Open. Bianca are o stradă cu numele ei în orașul natal.

Matematicienii au reușit să rezolve o problemă veche de peste 60 de ani – Matematicieni din UK și SUA au descifrat o problemă rămasă nerezolvată timp de şase decenii şi au demonstrat că numărul final din şirul de soluţii ale ecuaţiei cunoscute sub denumirea ”suma celor trei cuburi”.

SRI a predat CNSAS mii de dosare ale fostei Securități – Purtătorul de cuvânt al SRI Ovidiu Marincea a anunțat luni seara că Serviciul merge “până la capăt” cu operațiunea de predare a arhivei fostei Securități către Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS).

Un student român, câștigător al Premiului Nobel Junior pentru economie – Un student roman de la Universitatea din Manchester se numara printre laureatii Global Undergraduate Awards – Global Winners 2019, un program ce recompenseaza realizari originale si creative ale studentilor, cunoscut si ca Premiul Nobel Junior.

Șoferii ar putea să își aleagă perioada în care să aibă carnetul suspendat – Senatul a adoptat tacit, în şedinţa plenului de luni, o propunere legislativă prin care conducătorii auto ar putea să îşi aleagă perioada de suspendare a permisului auto, atunci când aceasta se face pentru o încălcare minoră a regulii de circulaţie.

Alexandru Cumpănașu și falsul doliu pentru nepoata sa – Alexandru Cumpănașu a fost filmat dansând sâmbătă, la Iași, unde a organizat o strângere de semnături necesare pentru a-și depune candidatura la președinția României.

80.000 de români din Diaspora s-au înregistrat pe portalul votstrăinătate.ro – Aproape 80.000 de alegători români, adică aproximativ 20% din numărul românilor din diaspora care au votat la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, s-au înregistrat pe portalul www.votstrainatate.ro.

Nicușor Dan s-a înscris în cursa internă USR pentru alegerea candidatului la Primăria București – Deputatul Nicuşor Dan a anunţat luni că s-a înscris în cursa internă a USR Bucureşti pentru alegerea candidatului pentru Primăria Municipiului Bucureşti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *