Daraverile zilei de 17 aprilie 2019

Jurnalista  Emilia Șercan, amenințată cu moartea – Organizația internațională Reporteri fără Frontiere (RSF) și asociația afiliată din România, ActiveWatch, au reacționat, miercuri, după anunțul jurnalistei Emilia Șercan referitor la faptul că a primit o amenințare cu moartea. Cele două organizații au transmis o scrisoare deschisă ministrului de Interne Carmen Dan și Inspectorului General al Poliției Ioan Buda, în care arată că, dacă siguranța Emiliei Șercan va fi pusă în pericol, “vom considera că autoritățile române sunt responsabile de faptul că nu au acționat și că nu au luat imediat măsurile adecvate pentru a proteja jurnalistul”.

Petele lui Eugen Nicolicea, posibilul viitor nou ministru al Justiției – Eugen Nicolicea a fost desemnat de PSD să-i ia locul lui Tudorel Toader la Ministerul Justiției. Dacă va semna președintele Iohannis decretul de numire, în condițiile în care deputatul PSD a fost unul dintre susținătorii-forte ai modificărilor legilor penale, rămâne de văzut. Cum mai rămâne de lămurit și unde a făcut Facultatea de Drept Eugen Nicolicea și cum a ajuns revoluționar de Turnu Severin, oraș în care nu s-a întâmplat aproape nimic după fuga lui Ceaușescu.

RADET a intrat în faliment – Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis, astăzi, intrarea în faliment a RADET.

Revoluție în sistemul de educație. Notele la sport vor fi scoase – Rezultatele evaluării elevilor la disciplinele din domeniul sportului ar putea fi exprimate prin calificative “foarte bine”, “bine”, “suficient”, “insuficient”, pentru toate formele de învățământ și nivel de studiu, dacă va fi aprobată o inițiativă legislativă depusă zilele trecute la Camera Deputaților. Practic, ar putea fi eliminat sistemul de notare de la 1 la 10, aplicat în prezent, la elevii din gimnaziu și liceu.

DNA cere termene mai scurte în dosarele lui Dragnea și Vâlcov – Procurorii DNA au solicitat Înaltei Curți de Casație și Justiție termene mai scurte în dosarele lui Liviu Dragnea și Darius Vîlcov, au declarat pentru HotNews.ro reprezentanți ai Direcției Naționale Anticorupție. Ei au precizat că instanța ar urma să decidă dacă acceptă sau nu această solicitare de devansare a termenelor și, totodată, să stabilească o altă dată proceselor. În procesul lui Dragnea, următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 20 mai, iar în dosarul lui Vâlcoov, în 11 iunie.

Preotul acuzat de lovirea unui copil din Botoșani, mutat de la acea școală și sancționat financiar – Preotul care preda religie la şcoala din localitatea Baranca din judeţul Botoşani şi care a fost acuzat că ar fi agresat, în timpul orelor de curs, un elev a fost sancţionat de Comisia de cercetare disciplinară de la nivelul unităţii de învăţământ, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Ciprian Manolache, citat de Agerpres.

Cum arată Catedrala Notre Dame după incendiu – Un accident nefericit pare să fi fost la originea incendiului care a devastat catedrala Notre Dame de la Paris. Autorităţile cercetează toate ipotezele, dar nimic nu sprijină varianta unei mâini criminale.

28 de milioane de euro costă drepturile tv de difuzare a celui mai slab campionat din lume, Liga 1  – Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a anunţat că drepturile TV ale Ligii 1 pe următorii 5 ani au fost vândute. Adunarea Generală a LPF a aprobat vânzarea în schimbul sumei de 28 de milioane de euro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *