Daraverile zilei de 15 martie 2019

Fostul șef DNA Timiș s-a sinucis – Fostul șef al DNA Timișoara Tamas Schiffbeck a fost găsit mort vineri dimineața, în fața clădirii unde a lucrat ca procuror al Direcției Naționale Anticorupție.

Ziua protestului #șîeu – Angajaţii a zeci de firme din ţară şi străinătate îşi vor întrerupe activitatea vineri, 15 martie, la ora 15, timp de 15 minute, în semn de protest faţă de faptul că România nu are autostrăzi. La aceeaşi oră va fi inaugurat primul şi metru de autostradă din Moldova, construit, în mod simbolic, de afaceristul Ştefan Mandachi, cel care a iniţiat campania „România vrea autostrăzi!”.

De ce a fost Facebook căzut mai bine de 14 ore? – Facebook dă vina pe o schimbare a configuraţiei serverelor sale pentru cele mai grave probleme tehnice pe care le-a întâmpinat vreodată în istoria să.

Laura Codruța Kovesi, al 3-lea dosar consecutiv – România TV anunţă informații în exclusivitate din cel de-al treilea dosar penal pentru Laura Codruța Kovesi. Aceasta ar fi acuzată că a făcut şantaj în sediul DNA! Un important om de afaceri a depus o plângere la Secţia de investigare a magistraţilor, în care liderii de la DNA Ploieşti şi Laura Codruţa Kovesi sunt acuzaţi de şantaj.

Franz Timmermans: ” Urmărim cu îngrijorare evoluția statului de drept în România!” – Frans Timmermans spune că în Comisia Europeană se urmăresc cu îngrijorare discuțiile din România legate de actele normative din domeniul justiției.

Ludovic Orban despre Rareș Bogdan: ”Ne-a hrănit cu dezvăluiri!” – Liderul PNL, Ludovic Orban justifică opțiunea liberalilor de a-l pune pe primul loc pe Rareș Bogdan pe lista pentru alegerile europarlamentare. Orban îl consideră pe jurnalist un adevărat luptător contra abuzurilor puterii.

Ecaterina Andronescu vrea ca orele în școli să înceapă mai târziu – Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat, în cadrul Adunării Generale a Asociației Municipiilor din România, că nu exclude adoptarea unei formule conform căreia nu toate școlile să înceapă programul la ora 08:00.

Stadionul Ghencea nu va fi gata pentru EURO 2020 – Unul dintre constructorii care se ocupă de stadionul din Ghencea a anunţat că arena nu va fi gata în totalitate pentru Campionatul European din 2020, dar echipele naţionale care vor sosi la Bucureşti se vor putea antrena fără probleme pe arena Stelei.

Liderul clanului mafiot Gambino, asasinat – Liderul clanului mafiot Gambino, Francesco ‘Frank’ Cali, a fost asasinat miercuri noapte în faţa casei sale din New York, a informat Poliţia, scrie Agerpres, citând EFE. Familia Gambino este una din cele cinci care alcătuiesc mafia siciliană din New York, fiind considerată cea mai mare organizaţie criminală din Statele Unite.

Ministerul Justiției a demarat procedura de numire a unui nou Procuror General – Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declanşat procedura de selecţie pentru noul procuror general, în condiţiile în care mandatul lui Augustin Lazăr în acest post expiră la sfârşitul lunii aprilie. Candidaturile pot fi depuse până la 28 martie, ora 17:30, procedura de selecţie urmând să se încheie în 5 aprilie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *