Daraverile zilei de 14 septembrie 2019

Sărbătoare mare pentru creștini, Înălțarea Sfintei Cruci – Biserica noastră cinsteşte Sfânta Cruce în mod deosebit astăzi, când sărbătorim Înălţarea Sfintei Cruci, care ne aminteşte de evenimentul din secolul al 4-lea de la Ierusalim, când a fost scos lemnul Sfintei Cruci spre cinstire înaintea binecredincioşilor creştini. A doua oară în ­cursul anului bisericesc o cinstim în Duminica a 3-a din Postul Mare.

Klaus Iohannis participă la Școala de vară a TNL – Președintele Klaus Iohannis participă, sâmbătă, la școala de vară a tinerilor liberali “Generația Altfel”, care se desfășoară în stațiunea Venus. Ulterior, șeful statului va participa și la reuniunea organizațiilor PNL de la Constanța, alături de aleși locali și parlamentari ai partidului.

Casa Elisabetei Rizea, transformată în muzeu – Un proiect de construire a unui spaţiu memorial în grădina şi casa lui Gheorghe şi Elisabetei Rizea, eroină a rezistenţei anticomuniste româneşti, situată în comuna Nucşoara, din judeţul Argeş, a fost lansat vineri seară, într-un eveniment găzduit la Palatul Elisabeta din Capitală.

Ministerul culturii garantează că nu se va închide muzeul Peleș – Muzeul Peleș nu se va închide, iar statul român negociază cu Casa Regală prelungirea contractului de închiriere a ansamblului de la Peleș, susține, pentru HotNews.ro, Daniel Breaz, ministrul Culturii.

Roger Federer: ”S-ar putea să joc și la 40 de ani!” – Roger Federer (3 ATP) a declarat, într-un interviu recent, că nu scoate din calcul opțiunea să evolueze încă la 40 de ani. “Când te simți foarte bine pregătit, așa cum mă simt eu acum, crezi că poți juca pentru totdeauna”, a precizat campionul elvețian.

21 – 22 septembrie, Zilele Bucureștiului – Pe 21 şi 22 septembrie sărbătorim Zilele Bucureştiului. Capitala aniversează 560 de ani de atestare documentară.

Ministerul Sănătății suspendă pentru 6 luni exportul de citostatice – Bolnavii de cancer, care erau forțați uneori să-și cumpere medicamente le bulgari, ar putea primi gura de oxigen. Ministerul Sănătății vrea să interzică distribuitorilor de medicamente să exporte citostaticele vitale pentru 6 luni.

Bucureștenii nu vor rămâne fără apă caldă – Comitetul Creditorilor Elcen a anunţat vineri că amână decizia privind sistarea furnizării apei calde în Bucureşti, după ce s-a analizat posibilitatea întreruperii livrării agentului termic către Radet, în condiţiile în care Radet continuă să nu îşi onoreze obligaţiile de plată.

Leave a Reply

Your email address will not be published.