Daraverile zilei de 14 mai 2020

Coronavirus, jurnal de bord 14 mai – Județul Botoșani, la peste 630 de cazuri. Peste 100 de copii din New York, diagnosticați cu un sindrom rar, posibil legat de Covid 19. Ultima zi de stare de urgență în România. Direcțiile de permise auto își reiau activitatea din 18 mai. Raed Arafat vrea amenzi severe pentru cei care nu respectă starea de alertă. Campionatul italian de fotbal se reia pe 13 iunie. OMS: ”S-ar putea ca noul coronavirus să nu fie eradicat niciodată!”. Franța a trecut de 27.000 de decese. Medicii nu au primit bonusul promis de guvernanți. BOR a decis ca împărtășirea credincioșilor să fie amânată o scurtă perioadă.

39 de ani de când Dumitru Prunariu a zburat în spațiu – România celebrează la 14 mai ziua în care primul cosmonaut român a zburat în spaţiu. La 14 mai 1981, Dumitru Prunariu a călătorit în spaţiu marcând o bornă spaţială istorică.

Joe Biden, avans de 8 procente în fața lui Trump – Numărul americanilor nemulţumiţi de performanţele preşedintelui Donald Trump a crescut în ultima lună, odată cu numărul deceselor provocate de pandemia de coronavirus, liderul de la Casa Albă fiind cu 8 puncte procentuale în urma contracandidatului său democrat Joe Biden, în rândul alegătorilor înregistraţi, potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos publicat marţi, transmite Reuters.

Mona Lisa , scoasă la vânzare? – Veniturile strânse de cultura din Franța au scăzut dramatic în timpul pandemiei de coronavirus. Situația s-ar putea remedia prin vânzarea unei singure opere de artă: pictura lui Leondardo da Vinci, Mona Lisa.

2 thoughts on “Daraverile zilei de 14 mai 2020”

  1. Ce-ai patit Iancule de n-ai mai facut nici o inscriere in ” jurnal ” pana azi 14 … de fapt 15 Mai ? Ai fost depistat cumva cu COVID ? 1] ” Medicii nu au primit bonusul promis de guvernanți. ” Lasa-i dracului in pace de medici caci , pana acum trebuiau sa se fi obisnuit deja cu deja celebra zicere : A PROMITE-I O NOBLETZE IAR A TE TZINE D E CUVANT … O MARE PROSTIE ! Daca nu s-au prins deja atunci , pacat de anii lor de studiu prin diferite facultati din Romania sau d e pe aiurea , taman ca acel “chirurg ” italian de mai anul trecut . 2] ” Mona Lisa , scoasă la vânzare? ” Mergi la pariu cu mine ca , in cazul in care aia de la Elizee in frunte cu Macron , vor deschide o lista de subscriptzie publica , se vor da infinit mai multi bani pentru pastrarea Giocondei in Patrimoniul National al Frantei decat ar fi dat romanii pentru acel bolovan nedefinit in nici un fel numit … CUMINTENIA PAMANTULUI ? 3] ” Ultima zi de stare de urgență în România ” Au inlocuit-o pe Tanda cu Manda caci , aceasta stare de alerta nu-i altceva decat , largirea lantzului de la gatul ” cainelui ” insa , modalitatea de oferire a hranei a ramas aceeasi : doi metri distanta deci , tot cu ochii in soare ramane saracu caine ! Sper ca , n-ai avut mari asteptari de la 15 Mai 2020 … P.S. ”

    39 de ani de când Dumitru Prunariu a zburat în spațiu ” Nu te-ai saturat sa traiesti din coliva morilor Iancule ? Cine-i Dumitru Prunariu , ma-ntreba nepotul ala de-si asteapta ca mortu’ colacul ziua cand va da BAC-ul ?! Ce dracu sa-i raspund in afara de : UN EXPERIMENT AL COMUNISTILOR ROMANI ALATURI DE FRATII LOR DIN U.R.S.S . !!! 8)

    1. @Marian Am avut niște probleme non covidiene cu vederea :)) ) Și mi s-a interzis accesul la laptop o perioadă. Prunariu este ca și Steaua. Borne peste care nu ai cum să treci :P Sper că ești bine și tu și ai tăi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.