Daraverile zilei de 13 iunie 2019

România are 5.1 milioane de pensionari – La cei 68 de ani ai lui, nea Vasile e taximetrist. S-a angajat ca să-și susțină băiatul, care a rămas fără serviciu și are și un copil de crescut. Vasile e unul din cei peste 15.000 de pensionari care au preferat să-și prelungească viața activă. În 2010, erau 3000 de pensionari care reveniseră în câmpul muncii. Azi, doar cei din orașe au depășit 15.000. Dacă îi adunăm și pe cei de la țară, mai adăugăm alți peste 7.000 de pensionari. Statistica tocmai ce-a transmis joi numărul mediu al pensionarilor și pensia medie lunară.

Acordul Politic Național, semnat azi la Cotroceni – Preşedintele Klaus Iohannis va găzdui, joi, ceremonia de semnare a Acordului Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României. Vor participa liderii partidelor care au acceptat propunerile şefului statului, respectiv Ludovic Orban, Dan Barna, Victor Ponta şi Eugen Tomac.

Darren Cahill, din nou alături de Halep, în România – Australianul Darren Cahill, omul alături de care Simona Halep a obţinut cele mai bune rezultate, va fi din nou antrenorul Simonei Halep.

Ultimul termen pentru metroul din Drumul Taberei, decembrie 2019 – Odiseea dării în exploatare a Magis-tralei 5 continuă, deşi, recent, Dumitru Şodolescu, directorul general al Metrorex, a declarat că aceasta va fi dată în exploatare în cursul acestui an. Conform ultimelor estimări, se pare că locuitorii din Drumul Taberei vor putea călători cu metroul de pe Magistrala 5 abia în luna decembrie.

Iohannis cere Uniunii Europene soluții pentru criza din Moldova – Preşedintele Klaus Iohannis a transmis miercuri o scrisoare către preşedintele Consiliului European, Donald Tusk şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu privire la situaţia din Republica Moldova. În textul scrisorii, şeful de la Cotroceni le cere celor doi găsirea „în regim de urgenţă” a unei soluţii pentru rezolvarea crizei din Republica Moldova.

S-au pus în vânzare biletele pentru Euro 2020 – UEFA a deschis vânzările de bilete pentru Campionatul European de fotbal din 2020, competiție la care Bucureștiul va găzdui patru meciuri (trei în faza grupelor, unul în optimi). Cel mai ieftin tichet pentru partidele de pe Arena Naţională costă 30 de euro, informează FRF.

Leave a Reply

Your email address will not be published.