Daraverile zilei de 11 martie 2019

A mai apărut o rețea socială: TikTok – După stories și IGTV, care au fost, cred, ultimele două fenomene majore în social media, bifăm la început de 2019 un nou trend, unul care s-a bucurat de o adevărată explozie la nivel internațional în ultimii doi ani. Este vorba despre TikTok, aplicația care tocmai a depășit 1 miliard de descărcări la nivel mondial.

Ronnie O’Sullivan, record incredibil: 1000 de break-uri de peste 100 de puncte – Ronnie O’Sullivan a oferit duminică seara clipe unice pentru istoria snooker-ului, englezul reușind să bifeze o performanță formidabilă: 1000 de break-uri de peste 100 de puncte. Totul s-a petrecut în finala Players Championship, competiție pe care “Racheta” a câștigat-o după 10-4 în finala cu Neil Robertson.

Franz Timmermans vine azi la București – Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, vine luni la București, unde va primi titlul de Doctor Honoris Causa la SNSPA. Totodată, el va avea o întrevedere cu premierul Viorica Dăncilă.

Carles Puigdemont candidează la Europarlamentare 2019 – Carles Puigdemont, fost preşedinte al regiunii spaniole Catalonia, intenţionează să candideze la alegerile europarlamentare din data de 26 mai, urmând să ocupe prima poziţie a listei propuse de alianţa separatistă JuntsxCat, au anunţat autorităţile catalane, potrivit Dpa.

China lansează ”Revoluția toaletelor” – O revolutie a toaletelor este in plina desfasurare in China. Dupa ce in ultimii ani s-a ocupat de modernizarea toaletelor publice, notorii pentru insalubritatea lor, guvernul de la Beijing va cheltui anul acesta 7 miliarde de yuani (aproape 1 miliard de euro) pentru a renova si a construi toalete in mediul rural, anunta publicatia chineza de stat Global Times.

Cea mai fotografiată librărie din lume se află în București – Pentru a-i atrage pe cititori, librăriile s-au transformat în adevărate “mall-uri” culturale care le oferă celor care le trec pragul, o experienţă completă: cu muzică, spaţii pentru citit şi mâncat şi evenimente de tot felul.

Palatul Culturii din Iași, în top 10 clădiri din lume – Un clasament realizat de agenţia de turism Rolandia şi preluată de către Bored Panda, o platformă internaţională de artă, design şi fotografie, clasează Palatul Culturii din Iaşi în top 10 cele mai frumoase clădiri văzute pe timp de noapte din lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *