Daraverile zilei de 10 iulie 2019

Bucurie în neamul lui Florin Salam: cineva din familie a reușit să termine 12 clase – Adrian Mihai Petrache, nepotul lui Florin Salam, e primul bărbat din familia manelistului care a terminat 12 clase şi a luat BAC-ul. Adolescentul a devenit viral în mediul online când a recunoscut, cu multă sinceritate şi bucurie, acest lucru.

Tribunalul Olt judecă azi solicitarea Procurorului General care cere interdicție de părăsire a țării pentru Sorina, copila adoptată de o familie din America – Judecătorii de la Tribunalul Olt vor decide dacă Sorina, fetița adoptată de o familie de români stabilită în SUA, poate pleca alături de părinții adoptivi în Statele Unite. De asemenea, Curtea de Apel Craiova va stabili tot astăzi dacă procesul de adopție se va rejudeca, așa cum a cerut Procurorul General al României.

Iohannis se pregătește să își anunte candidatura în august – Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu liderii liberali, pentru discuţii pe tema strategiei pentru perioada următoare.

Serviciile de car sharing prind tot mai mult teren în România – Încet, încet, firmele care pun la dispoziţie maşini de închiriat, chiar şi pentru o deplasare de câţiva kilometri, se bucură de succes şi la noi.

AEP a lansat o platformă online pentru diaspora pentru #prezidențiale2019 – Președintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a anunțat marți că Autoritatea Electorală Permanentă a pregătit o paltforma online – votstrainatate.ro – unde românii din Diaspora se pot preînregistra și opta pentru votul la secție sau prin corespondență, la alegerile prezidențiale din toamnă.

Din 2020 fetele pot da admitere la Școala de Pompieri – Începând cu anul 2020, la admiterea pentru şcoala de pompieri se pot înscrie şi fetele, informează Ministerul de Interne, care precizează că tinerele trebuie să îndeplinească aceleaşi condiţii ca şi băieţii.

Ce fumează ministrul Transporturilor, Cuc? – La capitolul vise şi promisiuni nu ne întrece nimeni. De exemplu, cea mare poartă feroviară din România, Gara de Nord, se va transforma într-un mall uriaş, cu două terminale, iar trenurile vor circula prin subteran, până la metrou.

Trupa Andre s-a reunit, după 17 ani – Andreea Antonescu şi Andreea Bălan, cunoscute ca trupa André, s-au reunit şi lansează o nouă piesă, “Reset la inimă”, după 17 ani de pauză, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Volkswagen a oprit producţia modelului Beetle – Volkswagen a oprit producţia modelului Beetle, care se fabrica în Puebla, Mexic, la 81 de ani de la apariţia acestuia.

Ne pregătim de eclipsă parțială de Lună – Pentru acest eveniment, Observatorul astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va fi deschis publicului. Eclipsa va fi vizibilă din Europa, Africa, America de Sud, Asia şi Australia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.