Daraverile zilei de 10 aprilie 2019

Revine coplata pentru serviciile medicale private – Proiectul de Ordonanță de Urgență care introduce coplata serviciilor medicale private se află pe agenda ședinței de Guvern de astăzi, chiar dacă asociațiile de pacienți ceruseră, vinerea trecută, Ministerului Sănătății, o dezbatere publică pe această temă, înainte ca actul normativ să fie adoptat.

Inflație de 4% în martie – Rata anuală a inflaţiei, care măsoară evoluţia preţurilor de consum în ultimul an, a crescut şi în martie, la 4,03%, după ce urcase la 3,83% în februarie, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS). OUG 114 va genera scumpiri în lanţ, o parte dintre companii anunţându-şi deja clienţii asupra majorării tarifelor.

Dalai Lama, internat – Dalai Lama a fost internat într-un spital din capitala indiană Delhi, fiind diagnosticat cu o infecție respiratorie, potrivit BBC.

Numirea lui Kovesi ca Procuror European, amânată după Europarlamentare din mai – Miercuri va avea loc cea de-a patra rundă de negocieri între Consiliul UE şi Parlamentul European pentru funcţia de procuror şef european, pentru care candidează şi Laura Codruţa Kovesi, părţile neajungând la nicio soluţie după primele trei întâlniri.

1 din 10 japonezi peste 30 de ani este încă virgin – Aproximativ una din zece persoane cu vârsta de circa 30 de ani din Japonia nu a avut niciodată o relaţie heterosexuală, conform unui nou studiu bazat pe rezultatele unui sondaj la nivel naţional, citat marţi de AFP, scrie Agerpres.

Europarlamentarul Petru Luhan, deconturi false în Parlamentul European  – Fostul europarlamentar PDL Petru Luhan, în prezent membru PNL, a fost trimis în judecată marți de către procurorii DNA, pentru deconturi de peste 50.000 de euro pe care le-a făcut la Parlamentul European (PE), în baza unor documente false. El este acuzat că în perioada 2010-2012 a depus în PE aproape 40 de facturi și chitanțe falsificate pentru plata unor cheltuieli de transport.

Leave a Reply

Your email address will not be published.