Daraverile zilei de 1 octombrie 2017

Începând de azi introducem o rubrică nouă, ”Daraverile zilei” unde vom regăsi ceea ce putem considera ca fiind știrile zilei respective. Numai bune de citit la cafea sau ceai.

Ziua Internațională a Cafelei (iar?) – pentru a treia oară, iar sărbătorim ziua cafelei. Să fie într-o ceașcă bună!

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice –  Europa dar și România sunt în proces accelerat de îmbătrânire. Acest fenomen al îmbătrânirii populației implică necesitatea acordării unei atenții sporite nevoilor speciale și problemelor cu care se confruntă persoanelor în vârstă, în special în privința riscului sărăciei și excluziunii sociale.

Ziua Scafandrilor militari – Ziua scafandrilor militari se sărbătorește anual, la data de 1 octombrie, marcând, astfel, data la care, în anul 1976, Grupul 279 Scafandri, înființat la 15 noiembrie 1967, s-a transformat în Grup Scafandri de Luptă, intrând în subordinea Centrului de Scafandri, potrivit site-ului oficial al Centrului, www.centruldescafandri.ro.

Mame minore – O statistică cu adevărat gravă, România ocupă primul loc în UE cu cele mai multe mame minore. Lipsa unei educații sexuale sănătoase, sărăcia, lipsa unei familii funcționale, acestea sunt cauzele principalele ale unui fenomen căruia autoritățile nu par să îi găsească remediul.

Ce preț mai au camerele de cămin pe piața neagră? – Începe anul universitar, studenții sunt în plin avânt….de afaceri. Mercurialul camerelor de cămin, un ghid util.

Sursă foto: Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *