Daraverile zilei de 09 iulie 2019

Teatrul Național București, sub asediul controalelor – Actorul Ion Caramitru anunţă că se face un nou control la instituţia pe care o conduce, Teatrul Naţional “I. L. Caragiale” din Bucureşti (TNB), şi că nu are mai nimic să îşi reproşeze, din punct de vedere al conduitei civice, profesionale şi materiale.

Bacalaureat 2019, cea mai slabă rată de promovabilitate: 67.2% – 67,2% dintre candidații care au susținut bacalaureatul au promovat examenul, arată datele oficiale de la Ministerul Educației, procent comparabil cu anul trecut când rata de promovare înainte de contestații a fost de 67,7%. Cel mai mare procent de promovare este în județul Cluj unde 80,71% dintre absolvenți au trecut examenul. Procente mari de promovare au fost și la Sibiu – 74,54% și la București -72,84%. Cele mai mici procente de promovare au fost în județul Ilfov -38,44% și în județul Giurgiu 47,33%.

Un nou trend stupid lansat în America – linsul înghețatei în magazin – Un bărbat din Louisiana a fost arestat duminică după ce un videoclip în care apare a devenit viral pe internet. În imagini se vede cum bărbatul linge înghețata dintr-o cutie, iar apoi o pune la loc în frigider. Acest gest este o reacție a unui alt videoclip, devenit celebru pe rețelele de socializare, unde o fată din Texas linge înghețata dintr-o cutie Blue Bell. Tânăra ar fi stârnit și alți oameni să procedeze așa, scrie Global News.

Politică de vancață – USR este aproape gata cu anunțul candidatului la prezidențiale. PNL este în faza mâncătoriei pentru funcțiile de șefi la filialele din București.

Gabriela Firea s-a externat și este mai fericită ca niciodată – Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat, luni, că s-a externat după ultima intervenţie chirurgicală şi a ajuns acasă la familie. Firea a transmis mulţumiri echipei de la Spitalul Cantacuzino care a operat-o şi precizează că va reveni la Primărie după o perioadă de recuperare.

Iohannis a promulgat noua lege a pensiilor – Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat luni noua lege a pensiilor, care prevede că punctul de pensie va creşte etapizat până în 2021, urmând ca în 2022 toate pensiile să fie calculate în funcţie de un nou indice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.