Daraverile zilei de 08 martie 2019

Autostrada de 1 metru din Moldova dispare. Nu are autorizație – Ștefan Mandachi, omul de afaceri din Suceava care a construit simbolic autostrada de un metru, singura din Moldova, a fost luat în vizor de autoritățile locale.

Încep simulările pentru probele scrise la Evaluarea Națională – Ministerul Educatiei Nationale (MEN) anunţă că organizează, în perioada 11 – 13 martie, la nivel naţional, simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII), la care participă, în premieră, şi elevii clasei a VII-a. Simularea se adresează celor aproximativ 350.000 de elevi înscrişi în clasele VII-VIII la începutul anului şcolar 2018-2019.

Michael Jackson, interzis la radio – Posturi de radio din toată lumea, din Australia, Noua Zeelandă şi până în Canada au anunţat că nu vor mai difuza muzica lui Michael Jackson, după lansarea documentarului HBO care conţine oribile acuzaţii de abuz sexual la adresa starului, potrivit dailymail.co.uk.

Bulgaria îi cere scuze lui Kovesi – Un grup de bulgari, care au înființat o pagină de Facebook pentru susținerea Laurei Codruța Kovesi pentru conducerea Parchetului European, își cer scuze fostei șefe DNA pentru opoziția manifestată de guvernanții de la Sofia față de candidatura sa. Ei mai spun că aceasta a demonstrat că este “un om curajos și puternic”, dar și “un excelent profesionist”.

Primăria Sector 1 și problema gropii de gunoi de la Chiajna – Locuitorii din zona de nord a Capitalei protestează astăzi în fața sediului Primăriei Sectorului 1. Ei cer ca autoritățile locale să nu prelungească concesionarea terenului către firma care administrează groapa de gunoi Chiajna.

Regina Elisabeta, prima postare pe Instagram – Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii a publicat primul său mesaj pe reţeaua de socializare online Instagram, pentru a promova expoziţia de vară a Muzeului de Ştiinţe din Londra, potrivit apnews.com.

Tim Cook a devenit Tim Apple pe Twitter – Într-una dintre cele mai amuzante povestiri din ultima vreme pe sociale media, şeful Apple a preluat numele companiei în numele de utilizator folosit pe Twitter.

8 martie, Ziua Internațională a Femeii – Ziua Internaţională a Femeii, marcată pe 8 martie, a fost la începuturi o expresie a dorinţei femeilor muncitoare de dobândire a unor drepturi, însă, de-a lungul timpului, s-a transformat într-un prilej de sărbătorire a reprezentantelor sexului frumos, indiferent de religie şi rasă.

Nicușor Dan, salvarea USR – Plus – Alianţa USR-PLUS va contesta, astăzi, la Înalta Curte, decizia Biroului Electoral Central, care i-a respins înscrierea în alegerile europarlamentare.

CTP către Șora: ”Să mori tu?” – Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre o postare a filosofului Mihai Șora, în care cel din urmă era revoltat că la o emisiune a postului de televiziune a fost invitat Florin Iordache.

Facebook s-a pus cu lupa pe fake news-ul românesc – Facebook spune că a eliminat patru pagini, 26 conturi de F­acebook și un grup din România care făceau parte dintr-o rețea ce opera în România prin conturi false, dar și reale create de apropiați ai PSD, a spus șeful pentru Cyberseccurity al companiei, Nathaniel Gleicher. “Ei au împărtășit, de asemenea, conţinut care incita la dezbinare și au promovat conținut găzduit de câteva domenii care se prezentau ca site-uri de știri”, au spus cei de la Facebook.

Sebi Ghiță, liber precum pasărea cerului – Curtea de Apel Ploieşti a admis, astăzi, contestaţia formulată de fostul deputat Sebastian Ghiţă, şi a decis revocarea măsurii arestării preventive emisă pe numele acestuia în dosarul în care acesta este cercetat de DNA Ploieşti pentru trafic de influenţă, spălare a banilor şi constituirea unui grup infracţional organizat.

A căzut Spațiul Privat Virtual – Serverele ANAF îi pun beţe în roate Fiscului, care i-a obligat din acest an pe contribuabili să depună exclusiv online Declaraţia Unică. Deşi mai este circa o săptămână până la termenul-limită de depunere, Spaţiul Privat Virtual nu funcţionează de câteva zile. De asemenea, Fiscul susţine că se confruntă cu un flux mare de apeluri telefonice.

Jurnalistă Digi24 a fost concediată după ce a dat o exclusivitate cu Dăncilă – Conducerea Digi 24 a concediat-o pe jurnalista care a prezentat în exclusivitatea informaţia potrivit căreia premierul Viorica Dăncilă a ratat întâlnirea cu Jean Claude Juncker, şeful Comisiei Europene.

UBER și Taxify solicită amânarea oricărei OUG pentru modificarea legii taximetriei – Companiile Uber şi Taxify solicită Guvernului să amâne proiectul de OUG pentru modificarea legii taximetriei, care poate duce la limitarea sau dispariţia serviciilor alternative de transport urban, informează un comunicat al companiilor.

20 de milioane de euro costă florile oferite de 8 martie – Florile oferite doamnelor şi domnişoarelor de 8 Martie îi costă pe români peste 20 milioane de euro, dacă luăm în calcul că măcar o treime dintre acestea primesc un buchet care costă, în medie, 30 de lei, arată un calcul realizat de compania de consultanţă Frames.

Tudorel Toader a găsit rezolvarea problemelor din  justiție: schimbă bibliile – Ministrul Justiției a trimis, miercuri, un mesaj instanțelor din România în care anunța că Bibliile vechi vor fi schimbate cu unele noi, tipărite de Patriarhia Română, ediții omagiale dedicate împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire (1918-2018).

Leave a Reply

Your email address will not be published.