Daraverile zilei de 08 mai 2019

Care sunt cele 9 variante luate în calcul pentru refacerea Notre Dame? – Imediat după incendiul din 15 aprilie, președintele francez, Emmanuel Macron, promitea ca Notre-Dame va fi refăcută, în numai cinci ani, ba chiar că va fi “mult mai frumoasă ca înainte”. În consecință, a fost lansată în cel mai scurt timp o competiție internațională pentru reconstruirea catedralei pariziene, iar propunerile au început să curgă.

Guvernul dă azi OUG pentru referendum. Se modifică pragul? – Guvernul va adopta miercuri o ordonanţă de urgenţă care vizează legislaţia electorală, în contextul în care AEP a solicitat unele modificări pentru referendumul din 26 mai şi pentru europarlamentare, deşi acest punct nu figurează pe ordinea de zi anunţată marţi de Executiv.

Gabriela Vrânceanu Firea acuză mână criminală în cazul sârmei din colon – Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a suferit în ultimele luni mai multe intervenții chirurgicale. La a doua operație, făcută pe 22 martie, medicii i-au găsit o sârmă în colon.

Tăriceanu cheamă la boicotarea referendumului – Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marţi că recomandarea formaţiunii sale este “să nu se voteze” la referendumul din 26 mai pe tema justiţiei, pentru „a nu-i face jocul” şefului statului.

Cine a zis că oile nu merg la școală? –  Părinţii dintr-un sat din Franța, situat la poalele Alpilor, au înscris în mod simbolic 15 oi la o şcoală primară pentru evitarea închiderii unei clase din cauza numărului insuficient de şcolari.

Dacian Cioloș: ”Vrem cel puțin 6 mandate de europarlamentar!” – Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a declarat astăzi, la Hunedoara, că Alianţa 2020 USR – PLUS pleacă de la premisa că va obţine cel puţin şase mandate în viitorul Parlament European, el apreciind că, în funcţie de prezenţa la vot, numărul acestora ar putea să crească până la zece.

PSD are oficial majoritate în CCR – Două treimi din judecătorii CCR vor fi oameni care au fost numiţi la Curte la propunerea sau prin votul decisiv al PSD. Ultimii veniţi: Gheorghe Stan şi Cristian Deliorga.

Leave a Reply

Your email address will not be published.