Daraverile zilei de 06 noiembrie 2019

Manipularea și fenomenul ”fake news” pun în pericol democrația – Democraţia este pândită de un nou pericol. Guvernele recurg din ce în ce mai mult la reţelele sociale pentru a manipula şi spiona alegători din lumea întreagă, potrivit raportului unei organizaţii neguvernamentale.

Cuvântul shaorma ar putea intra în DEX – Un restaurant din Iași a inițiat recent un demers inedit: introducerea denumirii preparatului shaorma în Dicționarul Explicativ al Limbii Române.

Nu ai returnat cărțile la bibliotecă? Riști închisoarea! – Să fii amendat pentru că ai uitat să înapoiezi o carte la bibliotecă se mai întâmplă, dar să fii arestat din această cauză este un lucru ieşit din comun.

Editurile din România au dat în judecată Bookster – O acțiune în instanță, fără precedent pentru piața de carte din România, se desfășoară pe tăcute la Tribunalul București. Zece dintre cele mai mari edituri împreună cu Asociația Editorilor din România au reclamat o firmă și o asociație, care operează Bookster, pentru “acțiune în concurența neloială”.

SUA au demarat procesul formal de retragere din acordul de la Paris – Statele Unite au demarat procesul formal de retragere din Acordul Climatic de la Paris, a informat luni secretarul de Stat american Mike Pompeo, după ce preşedintele Donald Trump a confirmat în luna octombrie această intenţie, relatează site-ul agenţiei Dpa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.