Daraverile zilei de 05 octombrie 2019

5 Octombrie, Ziua Mondială a Educației – Ziua mondială a educaţiei este sărbătorită în fiecare an la data de 5 octombrie, începând cu anul 1994.  Aceasta a fost desemnată de UNESCO şi marchează semnarea, în 1966, a „Recomandării UNESCO/OIM (Organizaţia Internaţională a Muncii) privind statutul profesorilor”. România marchează această zi începând cu anul 2013. Tot astăzi este și Ziua Internațională a Astronomiei.

Polonia nu mai are nevoie de vize pentru SUA – Preşedintele american, Donald Trump, a aprobat vineri intrarea Poloniei în programul de exceptare de la vizele de călătorie în Statele Unite.

Trenurile din România întârzie 7000 de minute pe zi – Peste 7.000 de minute în fiecare zi. La atât se ridică întârzierile adunate prin gările României.

Controversa Mihai Șora – Apariţia filosofului Mihai Şora (103 ani) în noul clip eMag a iscat discuţii aprinse în spaţiul public despre căderea lui de a vorbi despre închisoarea unei naţii, care a fost comunismul.

S-a deschis primul muzeu pentru dependenții de selfie – Un muzeu “prietenos” cu cei care își fac selfie-uri și le postează pe rețelele de socializare, dotat cu spații interactive unde tinerii își pot crea propria artă, s-a deschis la Viena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.