Daraverile zilei de 04 martie 2020

Coronavirus, jurnal de bord 04 martie – Papa Francisc a fost testat negativ pentru coronavirus. Iranul eliberează 54.000 de deținuți pentru a ține în frâu virusul. Epidemia de covid19 a generat vânzări record pentru romanul ”Ciuma” de Camus. Trump și-a donat salariul pe 3 luni pentru lupta împotriva coronavirusului. Târgul de carte de la Leipzig a for anulat. Tot mai multă lume cere închiderea școlilor și universităților pentru o perioadă, până trece pericolul.

43 de ani de la cutremurul din 1977 – Seismul din 4 martie 1977 a avut efecte devastatoare: aproape 1.600 de persoane au murit, peste 11.000 de oameni au fost răniţi şi în jur de 35.000 de locuinţe s-au prăbuşit.

Joe Biden câștigă Super Tuesday -Joe Biden a salutat marţi o „seară bună”, pe calea de a fi „şi mai bună”, după primele rezultate ale Super Tuesday, care îi dau un avans în faţa rivalului său socialist Bernie Sanders, relatează miercuri AFP.

Jurnalista Elena Lasconi pleacă din ProTV pentru a candida la Primăria Câmpulung Muscel – Cunoscuta prezentatoare tv Elena Lasconi părășește după 25 de ani de activitate jurnalistică postul ProTV pentru a candida la primăria orașului Câmpulung Muscel. Anunțul a fost făcut de jurnalistă pe pagina ei de Facebook: “Astăzi mă despart de familia mea, de prietenii mei… Simt că e cea mai curajoasă decizie din viața mea dar și cea mai grea. Iar Câmpulung va fi cel mai tare oraș din România”.

Putin propune o nouă Constituție în care Dumnezeu să fie menționat + interzicerea căsătoriilor gay – Preşedintele rus Vladimir Putin a înaintat Parlamentului noi amendamente constituţionale, care prevăd menţionarea lui Dumnezeu în Constituţie şi fixarea principiului că o căsătorie nu poate fi posibilă decât între un bărbat şi o femeie, au relatat media de stat şi oficiali din Rusia, conform Agerpres.

Licitația 5g din România, amânată din nou – Licitația pentru alocarea drepturilor de utilizare în benzile de frecvență destinate implementării noii tehnologii 5G va fi organizată abia în ultimul trimestru din acest an, conform planului de acțiuni pentru 2020 adoptat și anunțat marți, 3 martie, de Arbitrul telecom (ANCOM). Organizarea acestei licitații a eșuat anul trecut în lipsa implementării Memorandumului 5G semnat între România și SUA, precum și a aprobării de către Guvern a taxelor de licențe. La acel moment, conducerea ANCOM și-a exprimat însă încrederea că procedura va fi finalizată în prima jumătate a anului 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *