Daraverile zilei de 02 septembrie 2019

Papa Francisc, blocat în lift zeci de minute – Papa Francisc şi-a cerut scuze pentru întârzierea la slujba de duminică din Piaţa Sf.Petru de la Vatican explicând credincioşilor că a rămas blocat în lift, arată BBC. ”Trebuie să îmi cer scuze pentru întârziere” a spus Papa Francisc imediat ce a ajuns în faţa credincioşilor strânşi în Piaţa Sf.Petru.

550 de ani de la sfințirea Mănăstirii Putna – Mănăstirea Putna, primul aşezământ monastic ctitorit de Sfântul Domnitor Ştefan cel Mare, a sărbătorit duminică 550 de ani de la sfinţire. Târnosirea a avut loc în 3 septembrie 1469. Manifestările aniversare au început de sâmbătă prin aducerea şi depunerea pe mormântul domnitorului a fragmentului păstrat până azi din paltinul aflat pe locul unde s-a construit.

Începe o nouă sesiune parlamentară – Deputații și senatorii se întorc luni în Parlament pentru începutul sesiunii parlamentare. Aceștia vor alege noua componență a Birourilor Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului. Un nou președinte al Senatului va trebuie ales în cazul în care Călin Popescu Tăriceanu va demisiona din funcție, scrie Mediafax.

România are campioni la Microsoft Office Specialist – La finalul slujbei, Părintele Mitropolit Andrei a premiat doi elevi clujeni, campioni mondiali, care au câştigat medalii de aur și bronz la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2019, desfășurat la New York, SUA, în data de 31 iulie 2019.

Uraganul Dorian a devastat Bahamas – Uraganul Dorian, considerat acum un uragan de categoria 5, s-a apropiat de coastă în nord-vestul statului Bahamas, vânturile sale având o viteză de până la 285km/h, scrie BBC.

A început festivalul Enescu – Iubitorii muzicii clasice se pot bucura de recitaluri excepționale, dar și de experiențe inedite la cea de-a 24 ediție a Festivalului Internațional George Enescu.

Au apărut roboții care dansează striptease – Doi roboţi care sunt capabili să execute numere de dans la bară vor debuta săptămâna viitoare într-un club de striptease din Nantes, un oraş din vestul Franţei, informează Reuters, conform Agerpres.

Singurătatea, o epidemie globală – Trăim într-o lume mai conectată ca oricând, însa suntem mai singuri ca niciodată. Epidemia singurătăţii afectează milioane de oameni de pe tot globul, de la tehnologia în exces care ne îndepărtează unii de alţii, la oameni care nu-şi mai fac prieteni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *