Daraverile zilei de 02 martie 2019

Kovesi, interviu de senzație la Europa FM – Fosta şefă DNA Laura Codruţa Kovesi a vorbit la Europa FM despre educaţia primită de la părinţii şi bunicii ei, despre copilărie, perioada de şcoală şi de studenţie, despre cum a ales să fie procuror, dar şi despre candidatura sa la postul de procuror-şef european.

Vâlcov are plan pregătit și dacă administratorii Pilonului II de Pensii se retrag – Guvernul are discuții cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) despre ce soluție va fi aplicată, dacă administratorii celor șapte fonduri de pensii private Pilon II se vor retrage de pe piață, din cauza majorării de capital social pe care trebuie să o facă, conform OUG nr. 114/2018, a declarat Vâlcov, potrivit Mediafax.

Dragnea, așteptat la Reșița cu huiduieli, rahat și cătușe – Liviu Dragnea a fost întâmpinat sâmbătă la Reşiţa cu huiduieli, dar şi cu ropote de aplauze.

Florin Iordache – Aș mai da o dată OUG 13  – Deputatul PSD Florin Iordache, fostul ministru al justiţiei care a dat celebra OUG 13, a spus vineri seară la Digi24 că, dacă ar putea da timpul înapoi, ar mai da o dată OUG 13, împotriva căreia au protestat în stradă sute de mii de oameni.

Digi24 își concediază echipa de online – Șeful site-ului Digi 24, Dan Turturică, concediat alături de adjunctul său Laurențiu Mihu și de cel puțin doi jurnaliști de la online-ul postului de știri, anunță sâmbătă pe Facebook că va înceta colaborarea sa cu televiziunea, fără a preciza concret motivele. El dă însă de înțeles că s-a schimbat politica editorială, care a renunțat la tonul critic și spune că “jurnaliștii profesioniști nu îndulcesc tonul și nu se fandosesc cu eufemisme” în fața unor riscuri. “Aici nu este vorba de lupte politice de rutină, de hârjoneli între PSD-ALDE vs PNL-USR, este vorba de destinul României”, afirmă jurnalistul.

Noroc chior pentru Dragnea. Încă un judecător din dosarul său se pensionează – Secţia pentru judecători a CSM urmează să se pronunţe, în şedinţa din 5 martie 2019, asupra cererii de pensionare a judecătoarei Luciana Mera, unul dintre cei cinci judecători ai completului care judecă apelul lui Liviu Dragnea la condamnarea la 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Lovitura decisivă pentru Uber și Taxify? – Ministerul Dezvoltării vrea ca toţi şoferii care fac transport de persoane sau de marfă fără a deţine autorizaţie să fie amendaţi de câte ori sunt prinşi, fiind eliminată din legislaţia în vigoare condiţia ca aceştia să facă astfel de transporturi ‘în mod repetat’ pentru a fi sancţionaţi.

Nu doar la noi se poartă diplomele false – Un bărbat a pilotat avioane timp de 20 de ani pentru compania naţională aeriană a Africii de Sud cu o diplomă falsă. A fost prins în urma unor manevre greşite.

Când te sună nevasta, și Juncker să te cheme, nu scapi – Aflat la primul summit UE-Liga Statelor Arabe, derulat în această săptămână în Egipt, luxemburghezul Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene a fost sunat insistent de soție în timpul unui discurs.

S-a lansat oficial Prima Casă 2019 – O nouă ediţie a Programului “Prima Casă” demarează de vineri, cu un buget de 1,987 miliarde de lei, a anunţat Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), într-un comunicat de presă transmis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *