Daraverile zilei de 02 iulie 2019

Începe prima sesiune a noului Parlament European – Prima sesiune a Parlamentului European nou ales începe, marţi, la Strasbourg, urmând ca miercuri eurodeputaţii să îşi aleagă preşedintele pentru un mandat de doi ani şi jumătate.

Donald Trump vrea tancuri pe străzi în Washington de Ziua Americii – Președintele american Donald Trump a declarat că în cadrul festivităților de joi de la Washington, cu ocazia Zilei Naționale a Statelor Unite, vor fi expuse tancuri Abrams și Sherman noi-nouțe, însă vor fi luate măsuri ca vehiculele blindate să nu avarieze infrastructura din oraș, potrivit Mediafax care citează CBS News.

Premierul Moldovei, Maia Sandu, vine azi în București – Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, vine marți la București și va fi primită de președintele României, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, arată Administrația Prezidențială.

Candidații la CA al BNR, audiați azi în Parlament – Leonardo Badea, pe lista PSD, alături de Georgescu şi Gherghina * Eugen Nicolăescu şi Virgil Stoenescu, susţinuţi de PNL * ALDE, USR şi UDMR îi propun pe Dan Radu Ruşanu, Cristian Popa şi Balint Csaba Candidaţii înscrişi pentru funcţiile din Consiliul de Administraţie (CA) al Băncii Naţionale a Româ­niei (BNR) urmează să fie audiaţi astăzi, în şedinţa comună a comisiilor de buget din Camera Deputaţilor şi Senat.

STB suplimentează numărul mașinilor de pe traseul special 641 – Societatea de Transport Bucureşti (STB) suplimentează la 38 numărul autobuzelor care circulă pe linia 641, între Ghencea şi Piaţa Presei, şi reduce timpul de succedare la 3-4 minute în orele de vârf, din cauza aglomeraţiei create în prima zi de muncă după suspendarea liniei 41 de tramvai.

PSD promite 10 lei pe zi elevilor care nu vor mai chiuli de la școală – Elevii care nu lipsesc de la cursuri vor primi 10 lei pe zi. Cel puţin aşa propune PSD care caută soluţii pentru abandonul şcolar, problemă cu care România se confruntă în mod acut în ultimi ani şi care a fost „cârpită” cu diferite măsuri neviabile. Astfel, pentru 20 de zile de şcoală fără vreo absenţă, un elev ar putea primi 200 lei pe lună.

Japonia a reluat, oficial, vânătoarea de balene – Japonia a reluat în mod oficial vânătoarea de balene în scopuri comerciale, după o pauză de 31 de ani, având în plan capturarea a 227 de exemplare în 2019, a informat guvernul nipon, citat de dpa şi AFP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *