Daraverile zilei de 02 aprilie 2019

Realitatea TV a intrat în faliment – Curtea de Apel Bucureşti a decis, astăzi, 1 aprilie 2019, respingerea planului de reorganizare a Realitatea Media, firma care deţine Realitatea TV, şi intrarea în faliment. Consiliul Naţional al Audiovizualului ar putea dispune retragerea licenţei.

Ion Iliescu a fost operat pe inimă – Fostul președinte Ion Iliescu și-a petrecut noaptea în spital, în grija medicilor. Internat după ce a acuzat dureri în piept, luni seară a fost supus unei intervenții chirurgicale la Institutul pentru Boli Cardiovasculare CC Iliescu din Capitală.

Ce avere are vârful de lance al PNL, Rareș Bogdan – Declaraţia de avere a lui Rareş Bogdan scoate la iveală o avuţie însemnată a fostului jurnalist, transformat în candidat PNL la alegerile europarlamentare.

Guvernul le dă bugetarilor o minivacanță de Paște – În data de 30 aprilie 2019, salariații de la stat vor beneficia, pe lângă zilele libere acordate cu ocazia Paștelui și a Zilei Muncii, de o zi liberă suplimentară, astfel încât să se facă o punte între aceste sărbători, iar bugetarii să poată sta acasă timp de șase zile.

Preoții catolici din Polonia au ars cărțile Harry Potter și Twilight – Preoți catolici au anunțat că au ars în public, în acest weekend, în Polonia, cărți din celebrele seriile “Harry Potter” și “Twilight”, pe care le consideră sacrilegii, potrivit AFP.

#FoaiaGoală, strigătul de disperare al unui sistem educațional de analfabeți funcționali – O a doua mămică a făcut publică lucrarea fiicei sale de la proba de Română a simulărilor pentru Bacalaureat după ce duminică, o altă mamă a postat pe Facebook, mesajul pe care fata sa, elevă la un liceu din Satu Mare, a ales să îl scrie la simulare, ca formă de protest. „Nu îmi este teamă. Nici de examen, nici să mă opun sistemului (…)  Educaţia nu se face prin frică, ea presupune o dezvoltare, o creştere”, spune tânăra olimpică din Capitală.

Japonia, la doar câteva săptămâni de finalul unei ere imperiale – Noua eră imperială japoneză urmează să înceapă la 1 mai. Odată cu abdicarea împăratului Akihito, actuala eră, cunoscută drept Heisei”, va lua sfârșit.

Sorina Pintea cere retragerea acreditării pentru 2 spitale – Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat luni că va propune Autorității Naționale pentru Management al Calității în Sănătate retragerea acreditării spitalelor controlate săptămâna trecută – Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

Zuckerberg vrea reglementarea internetului la nivel global – Internetul are nevoie de noi reglementări pentru a combate propagarea discursului urii, pentru protejarea confidenţialităţii şi a informaţiilor, precum şi pentru a preveni amestecul în procesul electoral, a precizat duminică Mark Zuckerberg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *