Daraverile zilei de 01 februarie 2020

A început operațiunea de scoatere a navei eșuate în Portul Midia cu peste 14.000 de oi moarte – Operaţiunea de scoatere a epavei pline cu oi din Portul Midia a început, sâmbătă dimineaţă, la mai bine de două luni de la momentul în care nava cu peste 14.000 de oi s-a răsturnat. O macara de 1.800 de tone a fost adusă în port şi au fost montate grinzi suplimentare de întărire a bordajului epavei.

Marea Britanie a ieșit din UE – Britanicii care au votat despărţirea de Uniunea Europeană şi-au urat “Brexit fericit!”, vineri noaptea, lângă Parlamentul britanic, în cadrul unui eveniment care a semănat cu o petrecere de Revelion şi care l-a avut invitat special pe Nigel Farage, relatează Agerpres într-un reportaj de la Londra.

Senatul american a votat împotriva continuării procedurii de demitere a lui Trump – Senatul Statelor Unite a votat vineri împotriva audierii martorilor şi prezentării de noi dovezi în procesul de destituire a preşedintelui american Donald Trump, pavând astfel calea către achitarea sa aproape certă săptămâna viitoare, relatează Reuters.

Titus Corlățean, propunerea PSD pentru șefia Senatului – Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că Titus Corlățean este propunerea Comitetului Executiv pentru președinția interimară a Senatului, dar decizia aparține grupului social-democrat de la Senat, relatează Mediafax.

Imagini cu Soarele, la cea mai mare rezoluție realizată vreodată – Un enorm telescop american situat pe vârful unei insule vulcanice din Pacific a realizat fotografii ale soarelui de o rezoluție inedită, care permit observarea bulelor de plasmă de mărimea Franței. “Nu este decât începutul”, spune directorul centrului, citat de AFP.

România reia procedura includerii zonei Roșia Montana în patrimoniul UNESCO – Guvernul a decis să reia procedura de includere a zonei Roşia Montană în patrimoniul UNESCO, a anunțat vineri ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, care a precizat că notificarea va fi trimisă astăzi. În 1 februarie expiră termenul până la care Executivul se mai poate adresa UNESCO pentru a cere rediscutarea dosarului Roşia Montană în următoarea sesiune a Comitetului internaţional, în caz contrar dosarul nemaiputând fi inclus pe ordinea de zi a reuniunii Comitetului Patrimoniului Mondial UNESCO din această vară.

PNL vrea ca diaspora să voteze 3 zile și la parlamentare – Parlamentarii PNL Alina Gorghiu, Daniel Fenechiu și Florin Roman au depus un proiect de lege pentru ca votarea să se desfășoare pe parcursul a trei zile în diaspora și la alegerile parlamentare,

Leave a Reply

Your email address will not be published.