Dansezi?

De la bun început trebuie să vă recunosc că în ale dansului nu sunt nici Michael Jackson, dar nici Mr Bean. Ţin minte prima mea intersectare cu un club de dans latino, care s-a lăsat cu multă distracţie dar şi cu mine în calitate de prim dansator pe un ring de dans plin cu fete.

Am făcut ravagii pe acolo, cu mişcările mele de-a dreptul seducătoare şi am martori care pot confirma asta. Lăsând un pic gluma la o parte, dansul reprezintă, cred că sunteţi de acord cu mine, cea mai frumoasă formă de exprimare a sentimentelor, a uniunii dintre doi parteneri. Să te laşi condus de celălalt, să ajungi apoi să intuieşti si să simţi orice mişcare încă înainte de a fi fost făcută de către partener, să poţi să spui o poveste doar prin muzică şi mişcare, asta da, este ceva extrem de frumos.

Dansul a cunoscut o explozie la noi în ultimii ani, asta şi datorită unor emisiuni de genul “Dansez pentru tine” sau “România dansează”, care au scos la iveală nişte talente extraordinare. Şi mă bucură să văd că suntem dotaţi şi la acest capitol. Dar el nu se rezumă doar la ceea ce vedem noi la televizor. Dansul, ca orice pasiune, cere şi sacrificii, efort mult dar mai ales constanţă. Nu înseamnă doar cursuri de dans pentru nuntă.

Pentru mine, dansurile latino sunt cele mai frumoase, cele care cu adevărat contopesc în ele toată dragostea, pasiunea şi pofta de viaţă a doi parteneri. Salsa, Rumba, Cha-Cha, chiar sunt dansuri care pot face şi pe cel mai de gheaţă om să tresară şi să îşi dorească ca măcar pentru o secundă să trăiască acel sentiment de dezlănţuire, orgasmic, inegalabil.

image

Şi dacă tot vorbim de pasiune, de perfecţiune, asta se poate obţine numai cu ajutorul unor profesionişti. Pentru că, deşi noi românii credem că suntem perfecţi în tot ceea ce facem, uneori, chiar dacă ne vine greu să credem, mai avem nevoie de mici retuşuri, pe ici, pe colo, prin părţile esenţiale . Iar pentru asta au apărut şcolile de dans, şcoli care pe lângă faptul că te ajută să îţi dezvolţi abilităţile de dansator, reprezintă, asta v-o poate confirma oricine, o modalitate foarte bună de relaxare după o zi petrecută în banalul birou.

Să nu ne minţim singuri, Dirty Dancing reprezintă un film de referinţă pentru toţi, nu cred că e cineva care să nu îşi fi dorit să fie în locul lui Swayze. Sau de secvenţele memorabile de dans dintre Richard Gere şi Jennifer Lopez, din filmul: “Shall we dance”.

Pentru că dansul chiar este iubire sau, cum bine spune un citat celebru: “Dansul este limbajul ascuns al sufletului”. Şi dacă toate sufletele ar fi la fel de frumoase ca dansurile, atunci şi lumea în care trăim ar fi mai bună.

Aşa că dacă aveţi pasiune pentru aşa ceva sau doar vă doriţi să vedeţi cât de departe puteţi ajunge cu pasiunea pentru dans, rupeţi-vă din timp şi mergeţi să faceţi asta. Căutați școli de dans în București. Veţi vedea cum, subit, veţi zâmbi mai des şi veţi fi şi mai fericiţi.Și, mai ales, interesați-vă de cursuri de dans pentru copiii voștri. Nici nu știți ce pasiune vor face ei pentru dans.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *