Dan Diaconescu – de la gunoiul lui Tolea Ciumac la patronul Oltchim

Dacă până ieri tot râdeam de Dan Diaconescu, azi nu mai prea mai pot. Ceea ce părea doar o glumă tinde să devină un lucru extrem de periculos pentru viitorul acestei ţări.

Dan Diaconescu în sine este un personaj aparte. A devenit cunoscut prin televiziunea sa de apartament, OTV. O adevărată hazna media, dar care până la urmă a fost luată drept model de toate televiziunile româneşti. Avea să declare lucrul acesta chiar Diaconescu: “Am reuşit otevizarea României”.

Vârful carierei sale jurnalistice a fost reprezentat de serialul Elodia..lumea stătea cu ochii pe televizor până la 3 4 dimineaţa, urmărind tot ce se discuta în garsoniera lui Domnu Dan. Acela a fost momentul când au şi fost impuse în peisajul vedetelor autohtone personaje gen: Tolea Ciumac, Magda Ciumac, Meme, Ogică sau Lazarus.

Tot în această perioadă are loc şi primul şoc din viaţa publică a lui DD: este aruncat într-un coş de gunoi de Tolea Ciumac.

dan-diaconescu-este-bagat-cu-forta-in-tomberon-de-catre-tolea-ciumacÎn iunie 2010, Dan Diaconescu trece de la coşul de gunoi al lui Tolea la gratiile puşcăriei, arestat fiind pentru 29 de zile, alături de Doru Pârv, pentru şantaj şi ameninţare. Este eliberat după 3 zile, moment în care anunţă şi intrarea în politică şi lansarea unui partid. Partid care apare în septembrie 2011, Partidul Poporului Dan Diaconescu.

Şi ajungem astfel la ziua de azi, când vorbim despre Dan Diaconescu ca patron al Oltchim Rm. Vâlcea.

De ce spuneam mai sus că nu prea mai e de râs? Pentru că în acest moment, Dan Diaconescu are un ascendent moral incredibil în faţa oamenilor. A spus el că dă Oltchim poporului? Păi uite că îl dă. A spus el că ia şi Tarom şi CFR? Păi auziţi ce zice Becali despre el: “Dacă Dan Diaconescu spune că vrea să cumpere New York, eu îl cred”. Ca Becali vor gândi sute de mii de oameni, cu acelaşi nivel intelectual.

Marea problemă va veni când un astfel de personaj pitoresc îşi va dovedi limitele. Pentru că dacă până azi, DD dădea doar din gură şi lumea se uita în gura lui, acum el trebuie să dovedească că ştie să şi facă. Iar aici, realitatea îl contrazice grav: cu o televiziune în faliment, cu datorii la stat de peste 2 milioane de euro la o altă firmă, Dan Diaconescu este acum responsabil de destinele a câtorva mii de familii. Destinul unui oraş întreg.

Care oraş va învăţa pe propria piele că nu e bine să muţi miştoul din studioul unei televiziuni la nivelul unui birou unde se pot lua decizii.

Trist, foarte trist.

Leave a Reply

Your email address will not be published.