Da, sunt dependent de cafea

Și un dependent care, deși își recunoaște slăbiciunea față de acest drog, nu simte deloc nevoia sau dorința de a renunța la el. Nu simte că îi face rău sau că i-ar fi mai bine fără. Nu mai știu exact momentul când am început să beau cafea.

Știu însă că de mai bine de 13 ani, de când lucrez, fie că a fost vorba de muncă de birou sau de ceea ce fac acum, totul se învârte în jurul cafelei. Cafeaua de dimineață e cea care mă pune pe picioare, ea este esența unei dimineți perfecte. Cu un espressor Saeco la îndemână îți poți face cafeaua perfectă, drogul legal recunoscut în orice colț din lume.

La birou, nici o zi de muncă nu începe fără o primă cafea băută la o țigară, alături de colegi, gata pentru a primi cele mai noi bârfe de prin târg. E de notorietate deja că orice clădire de birouri are acum propriile aparate de cafea, iar dacă mai sunt și aparate de cafea Saeco Philips, atunci ai garanția că și la muncă vei simți savoarea cafelei preferate.

image

Ca să nu mai vorbim de o vorbă din bătrâni care ne spune că avem în cafea cel mai bun afrodisiac dar și cel mai bun argument pentru natalitate, căci mulți, foarte mulți copii s-au născut după ce totul a plecat de la o banală invitație: ”Ieșim la o cafea?”. Și uite așa, în zgomotul unui Espressor Intelia, s-au născut cele mai frumoase povești de iubire.

Nu știu cum preferați voi cafeaua, dar pentru mine combinația perfectă include un pic de zahăr, lapte din belșug și o cafea care fie și prin simplul ei parfum să îți trezească toate simțurile la viață. Dar niciodată nu am refuzat și șansa de a încerca și alte variante, așa am ajuns să ador de exemplu cafeaua irlandeză, pe care ori de câte ori am ocazia, o savurez cu plăcere într-o cafenea din București.

Chiar aș fi curios să aflu de la voi, există oameni care pot trăi fără cafeaua de dimineață? Și dacă da, care este micul vostru drog secret? Cu ce ați înlocuit-o? Accept orice variantă, mai puțin să îmi spuneți că merge fumatul în schimb, sunt la cea de a 4547597395 încercare de a mă lăsa de ele. Sper că de data asta cu mai mult succes. Rămâne să vedem. O să vă țin la curent cu deznodământul.

Până atunci, cafegii din lumea întreagă, savurați-vă cafeaua !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *