Da pentru ora de religie în școli !

Am așteptat un pic până să scriu despre acest subiect. Nu pentru că ar fi existat vreo o incertitudine în ceea ce privește alegerea mea, dar am vrut să văd cum evoluează subiectul.

Ne aflăm, la acest moment, într-o situație extrem de tristă: în anul în care se împlinesc 500 de ani de la atestarea primei școli în limba română, o școală care era într-o biserică, noi ne pregătim să alungăm Biserica din școli. Primele cărți în limba română au fost cărți de cult, fie că ne referim la Octoih, la Biblia lui Cantacuzino sau Liturghierul lui Macarie.

Biserica a fost temelia formării statului român. Temelia formării noastre ca nație, ca și cultură. Ca și istorie. Cui folosește toate această isterie pornită acum? Unor oameni care ne vor, pe lângă proști, și lipsiți de orice valori creștine. Scoatem religia din școli, ne e rușine să ne mai închinăm atunci când simțim nevoia, uităm cât de mult bine poate face o rugăciune, ajungem să ne fie rușine să ne mai spunem creștini.

Copil-rugandu-se (1)

Din acel moment, totul va fi foarte ușor pentru a ne fi inoculate alte valori: e ok să fim homosexuali, e ok să ucidem prin avort, familia nu înseamnă numai mamă și tată, poate fi foarte ușor și tată cu tată, mamă cu mamă, sau, mai noi, 2 tați și o mamă, cum au decis britanicii.

Religia în școli poate însemna o ultimă șansă pe care o avem noi ca societate să nu ne pierdem definitiv. Să mai existe măcar o urmă, un praf de credință și frică de Dumnezeu printre noi. De aceea, dragi părinți, dați-vă copiii la ora de religie.

Oferiți-le șansa să învețe despre iubire așa cum Hristos ne-a oferit-o. Să învețe că dincolo de tentațiile zilelor de azi, există și refugiul permanent în rugăciune și fapte bune. Nu are cum să le dăuneze acest lucru !

PS: La nivel național, în cadrul Patriarhiei Române, dar și pe eparhii și protopopiate sau parohii, s-au înființat filiale ale Asociației ”Părinți pentru Ora de Religie”. Puteți citi principiile acestei asociații și puteți downloada Modelul de cerere pentru înscriere la ora de religie, de aici.

18 thoughts on “Da pentru ora de religie în școli !”

 1. Deci teoria ta se bazeaza pe faptul ca primele scoli au fost in biserici?

  Deduc deci ca singura sansa la dezvoltarea economica in Romania este legalizarea si la noi a primei si totodata celei mai vechi meserii din lume.

  1. @Nashu Nu e o teorie, e o realitate pe care ne-o confirma istoria. Religia ortodoxa a fost fundamentul a multor lucruri bune petrecute cu acest popor. Iar eu, in ciuda tuturor celor care aleg sa renege asta, nu am sa o fac.

  1. @sarcasticul Bine te-am regasit, dupa un an sabatic aproape :P :)) Cum tragi tu concluziile ca nimeni altul, caci eu nu am zis deloc asta :P

 2. @Ionut

  Vad… habotnicie, fariseism si toleranta cres_s_tina cat cuprinde. :D
  Chiar… sa inteleg ca ti-ai urmat biserica si ai votat cu psd? Doar multpreafericitulfariseu a obtinut ceva banuti pentru borsrl de la psd, pentru a orienta turma votanto-religioasa. Sper ca nu l-ai pus intr-o lumina proasta… Ar fi urat din partea ta, mai ales ca-l prost-slaveai pe aici… ntz ntz ntz

  1. @sarcasticul i-am facut campanie tovarasului neamt. Si gratis, la final, ca un bun crestin :)) ))Cat despre multpreafericitul, ai vazut ce frumos a intors-o in duminica votului? :)

 3. @Ionut

  Hopaaa… multpreafericitul… si cu litera mica… blasfemie din partea ta sa vorbesti asa de un idol de-al tau, conducatorul turmei. Cum ii ziceai tu cand il pupai in cur de ziua lui? intaistatorul? :)) ) Mda… normal ca a dat-o la intors, pentru ca este un popa de 2 bani avid dupa bani si putere.

  On-topic… scoala este scoala si biserica este biserica. Hai sa nu amestecam o institutie de invatamant cu un srl nenorocit. Si lasa vrajeala cu istoria, ca si curvele au fost virgine si nevinovate la 9anisori. Bine, bor srl nu exista atunci, pentru ca aveam 99% sucursale ale srlurilor straine. borsrl doar revendica ce au facut si avut altii, ca niste escroci de cea mai joasa speta.

  1. @sarcasticul nu zice nimeni ca nusunt uscaturi si in BORsrl, cum ii spui tu. Dar nici sa nu credem in bunele gandurile ale ateistilor asociatilor seculare, cred ca daca am afla cu adevarat care sunt si interesele astora, un PF Daniel ne va deveni brusc mult mai frecventabil.

 4. Tu ai dreptate, din punctul de vedere al crestinului practicant. Dar stai de vorba cu niste n parinti de copii din scoala primara, si poate scrii un articol despre cum ar trebui trainuiti profesorii de religie, asa incat sa invete copiii ce trebuie. Cateva exemple: 1. Cartile care n-au cruce pe prima pagina, sau in care Isus e scris cu un I , din casa parintilor, trebuie arse. 2. Nu trebuie sa vorbim cu cei de alta religie ( pune-te in locul copilului de alta religie din clasa) 3. Daca nu-ti faci cruce cand treci pe langa o biserica, te calca masina. 4. Copil care refuza ora de religie pentru ca se vorbeste numai de moarte, de cum ne pregatim pentru moarte, ptr dupa moarte…copil ce-si pune intrebarea ”de ce s-a mai nascut”? Mai am…dar cred ca e destul. Nu refuza nimeni religia in sine. De fapt modul de predare e mult prea brutal ptr niste copii prea mici sa inteleaga esenta. Asadar dle Iancu, lucrurile nu-s chiar asa cum se vad la tv. ;)

  1. @Nico ai mare dreptate, da. Am intalnit si eu niste cazuri de genul asta, strigatoare la cer. Manuale scrise de niste tampiti, pe scurt. Religia e iubire, de tine, de aproape, de tot. Iar ea ar trebui predata de niste oameni cu har. Nu ii prea avem, din pacate.

 5. @ Ionut

  Vrei poza cu manual retardat pe care troneaza numele de patriarhia romana si pe contrapagina este scris negru pe alb ca este aprobat de javrele in sutana? Deci daca cineva verifica, aproba si-si pune numele pe ce a scris un tampit, este un tampit mai mare?

  multpreafariseul daniel a fost mai mult decat frecventabil in campanie, ca si toata borsrl.

  Gandurile ateilor nu au vreo strategie corporatista la baza si nici nu exista una pentru marirea turmei indoctrinato-cotizanto-votante. Nu cred ca ti-a interzis vreun ateu sa mergi la biserica sau a facut vreo campanie desantata in directia asta. Nu m-ar deranja sa se studieze istoria religiilor sau religii comparate in scoala. Aia ar tine de cultura generala. La noi se vrea a se face o indoctrinare habotnica jegoasa, dupa cum o dovedesc manualele, actiunile si practica. Pentru asta exista biserica. Este o alta institutie si NU se numeste scoala. La tine acasa fa ce vrei, dar nu te caca in public, pliz :D

  1. @sarcasticul daca poti sa ma ajuti cu o astfel de info, macar cum ii zice a manual, sa verific si eu. Eu stiu ca in cadrul Patriarhiei exista un departament care verifica si din punct de vedere dogmatic cum se prezinta manualele astea.

 6. @Ionut

  Serios? Ia ia-mi comentariile vechi la mana, ca sa nu zic la laba :D Face parte din categoria de argumente la care ai raspuns cu tacere, ca sa continui sa bagi din top postari din astea… ca un fel de udrea, varianta virgino-habotnica :)) )

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16427224-lectie-dintr-manual-controversat-religie-daca-minti-atunci-vei-calcat-masina.htm

  Nah…sa te ajut. Ca io, spre deosebire religiosi, nu ma rezum la gargara ieftina care da bine la low self esteem :D

  1. @sarcasticul pai ce facem, sefu, tocmai tu dai rateuri? :D ia uite ce se zice chiar in articol: “in cazul in care se intampla situatii de genul acesta, responsabila este conducerea scolii pentru utilizarea unui manual care nu se afla pe lista manualelor aprobate de Minister, respectarea acestei liste fiind obligatorie”. Si acest manual nu a fost aprobat nici de comisia BOR :D

 7. @Ionut

  Redirectare d’asta poate-ti merge cu aia de 3 ani la biserica. In ferentari nu ti-ar merge nici cu aia.

  1. vorbeam de aberatii sub patronajul borsrl
  2. aberatii demonstrate, cu poze pentru cei care pricep greu
  3. pe coperta patriarhia
  4. contracoperta sinodul curului
  5. e si un popa conferentiar shit pe acolo
  6. faptul ca este un manual alternativ si reprezentantul mec incearca si el o fandare pe principiul ca nu este in lista celor obligatorii, nu schimba 1-5 si realitatea jegoaso-trista-borsrl.

  Sa continuam, zic :D

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13195209-manuale-religie-care-promoveaza-intoleranta-religioasa-ong-cere-ministerului-educatiei-retragerea-urgenta-cartilor-din-scoli.htm

  Nici astea nu sunt aprobate? Ca aici nu mai merge scuza cu obligatoriu/alternativ :D

  Da-mi si mie link la hot 111/2004 a consiliului de administratie borsrl. Mi-e lene si lap-ul meu se incalzeste daca scriu cacaturi in search :)) )

Leave a Reply

Your email address will not be published.