Cum sa treci cu bine din punct de vedere financiar peste pregatirea autoturismului pentru iarna?

Avand in vedere ca in momentul de fata detinerea unui autoturism nu mai reprezinta un lucru special, din ce in ce mai multe persoane poseda cel putin un autovehicul. Acest lucru se datoreaza in primul rand avantajelor pe care detinerea unui autovehicul le ofera. Dar ca oricare alt lucru, autovehiculul nu ne ofera doar avantaje ci si dezavantaje. Reviziile tehnice, asigurarea obligatorie de raspundere civila reprezinta doar cateva din dezavantajele oferite de catre detinerea unui autovehicul, sau cel putin acesta este punctul meu de vedere.
iarna
Deoarece ne aflam in sezonul rece detinerea unui autovehicul ne mai ofera un mare dezavantaj, si anume pregatirea acestuia pentru anotimpul rece. Avand in vedere ca aceasta pregatire costa ceva banuti cred ca nu gresesc daca trec si aceasta situatie la dezavantajele oferite de catre detinerea unui autovehicul. In cazul in care nu ai ceva bani stransi deoparte ori nu esti dispus sa renunti la o parte din bugetul de luna aceasta apelarea imprumuturi rapide online reprezinta solutia care te ajuta sa treci cu bine peste aceasta situatie. Sau cel putin la mine asa a fost. Daca tot v-am zis cum am reusit sa trec fara emotii financiare peste etapele necesare pregatirii autovehiculului pentru perioada de iarna, o sa va povestesc pe scurt cele mai importante operatiuni pe care le-am efectuat astfel incat si tu sa stii ce ai de facut in cazul in care nu ti-ai pregatit inca masina pentru sezonul rece.

In primul rand anvelopele de vara trebuie schimbate cu cele de iarna chiar daca inca nu a nins. Desi legislatia rutiera ne permite rularea autovehiculului cu anvelope de vara pana in momentul in care afara ninge studiile de specialitate efectuate in domeniul rutier spune cu totul si cu totul altceva. Astfel, din momentul in care temperatura aerului se apropie de 0 grade aderenta anvelopelor scade chiar daca carosabilul nu este acoperit cu zapada ori polei, motiv pentur care acestea trebuie inlocuite cu anvelope de iarna.

Inlocuirea lichidului de parbriz cu unul special creat pentru anotimpul rece precum si utilizarea unui ulei de motor pentru iarna reprezinta de asemenea alte doua lucruri pe care eu le-am facut pentru masina mea. Nu in ultimul rand marirea concentratiei antigelului reprezinta o alta actiune ce trebuie realizata atunci cand vine vorba despre pregatirea masinii pentru iarna astfel incat aceasta sa treaca fara nici un fel de problema peste anotimpul rece, anotimp care de multe ori poate pune probleme autovehiculelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *