Cum sa iti pregatesti iazul din gradina pentru iarna

Iazurile de gradina pot spori frumusetea oricarui peisaj, prin adaugarea unui element de apa continand diferite soiuri de plante, flori si, uneori, de peste. In scopul de a mentine frumusetea si sanatatea iazului din gradina ta, in zonele cu ierni foarte reci, trebuie urmate cateva etape care sunt redate in acest articol.

Curata iazul de plante moarte

Frunzele pot produce gaze sub apa, ceea ce ar fi fatal pentru pestii din iaz. Ai grija ca atunci cand indepartezi plantele moarte din apa, sa nu indepartezi si plantele plutitoare care vor inmuguri in primavara urmatoare.

Muta sau indeparteaza plantele

• Muta plantele rezistente la apa mai adanca, cel putin 18 inch (45.72 cm), dar, de preferinta, mai adanc, pentru a le feri de frig. In cazul in care iazul ingheata in intregime, scoate aceste plante si stocheaza-le in interior peste iarna.

image

• Muta crinii tropicali din iaz intr-un loc in care nu vor ingheta, ca de exemplu, intr-un subsol sau un garaj incalzit. In cazul in care sunt crini in ghivece, fara orificii de drenaj, uda-i bine. Daca acestia sunt in ghivece cu orificii de drenaj, le poti muta in ghivece fara gauri de golire. Verifica nivelul apei cel putin o data la fiecare saptamana, adauga apa dupa cum este necesar, pentru a te asigura ca nu se usuca.

• Indeparteaza alte plante din iaz, ambaland fiecare planta in ziare umede. Apoi pune-le in saci mari de gunoi. Verifica ziarul la fiecare saptamana sau doua, pentru a fi sigur ca este inca umed, dar nu ud.

Curata filtrele din iaz

• Muta filtrul aproape de suprafata bazinului, astfel incat bulele de aer sa rupa suprafata apei si astfel sa poata preveni inghetarea apei din iaz. Alternativ, scoate si pastreaza filtrele si accesoriile iaz

Aspira iazul

• Dupa ce plantele au fost mutate , aspira iazul de frunze si plante moarte, pentru a preveni gazele toxice produse de catre acestea, care pot fi letale pentru pesti.

Hrana iaz

Cu cat temperatura scade, cu atat trebuie sa hranesti pestii mai putin.

• Opreste alimentarea pestilor complet, atunci cand temperatura scade sub 50F (10C). Avand in vedere ca pestii vor fi in semi-hibernare, ar trebui sa existe suficiente elemente nutritive in iaz, pentru a asigura supravietuirea acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *