Cum să curăţaţi uşile din lemn

Uşile din lemn sunt foarte frecvent folosite în majoritatea locuinţelor şi au nevoie de puţină întreţinere pentru a le păstra frumos şi în stare excelenţă. Pentru a va curată modelele de usi de exterior pentru casa de lemn, va trebui să le curăţaţi de praf în mod regulat şi să le ştergeţi cu săpun uşor destul de des. De asemenea, ar trebui să luaţi în considerare re-colorarea uşilor din lemn dacă acestea devin prea pătate sau inestetice.

1. Curăţarea murdăriei minore. Îndepărtaţi pânzele de păianjen. Uşile sunt adesea acoperite de straturi de praf şi păianjeni rapid – mai ales dacă se află în colţ sau pe un perete exterior. Utilizaţi un aspirator pentru a curată periodic uşile de lemn pentru a îndepărta praful şi pânzele de păianjen din timp. Încercaţi să ştergeţi de praf uşile de lemn o dată pe săptămâna. Acest lucru va ajută de asemenea la prevenirea formării petelor mai mari. Acest lucru este deosebit de important pentru uşile exterioare, deoarece va ajută la păstrarea păianjenilor şi a insectelor departe de intrarea în casă dumneavoastră.

2. Folosiţi un săpun delicat. Pentru curăţarea minoră pentru modele de usi de interior, ar trebui să puteţi folosi un pic de săpun delicat, amestecat cu apă fierbinte. Inmuiati un burete neabraziv în apă şi curăţaţi suprafaţă uşii din lemn. Când terminaţi, asiguraţi-va că clătiţi toate resturile de săpun departe cu apă fierbinte şi ştergeţi imediat uşa de lemn cu o bucată de material din bumbac – tricourile vechi sunt perfecte pentru aşa ceva.

3. Curăţaţi în jurul marginilor. Deschideţi uşa de lemn şi utilizaţi o cârpă curată şi umedă pentru a şterge marginile în jurul cadrului uşii. Este posibil să fie necesar să clătiţi cârpă în timp ce curăţaţi pentru a o menţine suficient de curată pentru a face acest lucru, mai ales dacă există o depunere semnificativă a prafului sau murdăriei. Puteţi adaugă un pic de săpun delicat la cârpă umedă dacă murdăria pare a fi rezistenţă la ştergere. Dar asiguraţi-va că aţi curăţat toate resturile de săpun când aţi terminat şi că aţi şters bine imediat cu o cârpă uscată şi curată.

4. Curăţirea de pete mai dure
Se freacă suprafaţă cu soluţii pe baza de spirt. Aplicaţi câteva picături de substanţă de curăţare a lemnului pe baza de alcool pe o cârpă moale până când cârpă se umezeşte. Ştergeţi suprafaţă uşii de lemn cu cârpă umezită, frecând în mereu mereu în sens circular lemnul. Acest lucru ar trebui să contribuie la eliminarea oricăror murdăriri sau acumulări de murdărie.

5. Ştergeţi uşa cu un lichid de curăţat mobilierul. Pulverizaţi sprau de mobilă lichid pe suprafaţă uşii de lemn şi folosiţi o cârpă curată pentru a le freca temeinic lemnul. Acest lucru va ajută la eliminarea tuturor petelor existente şi va restabili strălucirea naturală a lemnului. Acest lucru este deosebit de important de făcut după aplicarea de substanţe de curăţare a lemnului pe baza de alcool pe uşa de lemn.

6. Folosiţi o maşină de curăţat cu abur. Faceţi rost de o maşină de curăţat cu abur cu un dispozitiv de prindere a furtunului şi adăugaţi un pic de săpun pe peria de la capăt. Pulverizaţi aburul pe petele de pe lemnul murdar şi mutaţi-l înainte şi înapoi peste porţiunile colorate. Asiguraţi-va că ştregeţi orice rest de săpun cu o cârpă curată când aţi terminat. Puteţi să închiriaţi maşini de curăţat aburi de la magazinele de bricolaj sau de curăţat covoare.

7. Lăsaţi lemnul să se usuce bine. Când curăţaţi uşile din lemn cu apă sau cu alte lichide, asiguraţi-va că lăsaţi lemnul să se usuce bine. În cazul în care lemnul nu este sigilat în mod corespunzător, umiditatea ar putea determina curbarea lemnului sau pătarea în timp. Ştergeţi orice umiditate în exces cu un prosop curat. Puteţi, de asemenea, să îndreptăţi un ventilator către uşa de lemn pentru a o ajută să se usuce mai repede.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *