Cum petrec românii 1 mai

Mai știți episodul ăla din Familia Bundy când Al decide că e timpul să sărbătorească și ei o zi a muncii în parc, se suie în mașină și acolo rămân blocați pentru tot restul zilei, ei și cu toți ceilalți din trafic.

Ei bine, mâine e 1 mai. Ziua muncii. Ca de obicei, românii, mari amatori de senzații tari, vor face același lucru pe care îl fac de ani de zile: se suie în mașini și pornesc, unii spre munte, alții spre mari, o mare parte din ei alegând să meargă, bineînțeles, la Vama Veche. De ce? Că așa e tradiția de 1 mai.

Cum care tradiție? Tradiția să te faci mangă pe plajă, să adormi ca ultimul boschetar pe nisip și să facă toți mișto de tine a doua zi, când, bineînțeles, nu ai să îți mai aduci aminte ce ai făcut noaptea trecută. Dar până să ajungi la asta, mai ai un hop de trecut.

Unul de care te lovești în fiecare an. Exact. La traficul aglomerat, aproape blocat, mă refer. Pentru că nu, nici anul ăsta guvernul României nu v-a făcut bucuria de a vă oferi niște drumuri decente către munte sau mare. Așa că, tot pe Autostrada Soarelui Apune sau pe faimosul drum județean cu veleități de drum național, A1, veți merge. Și tot de aceleași blocaje veți avea parte.

image

Și nu, nu căutați cu speranță chipul blând al lui Șova și vocea lui liniștitoare, care să vă spună că e ultima dată când veți mai fi tratați așa. Omul e ocupat să caute contractul cu Bechtel și oricum ne-a spus de la început că habar nu are câți km de autostradă se vor construi. Măcar un singur motiv de bucurie avem, anume faptul că cei de la Auto Hak vor fi și de data asta la datorie și îi vor ajuta pe toți cei care vor avea nevoie de ei. Iar dacă vreți să știți mai multe despre ei, o simplă căutare după: cârlig Opel, cârlig remorcare Octavia 2 sau remorcare BMW și veți ajunge la ei pe site.

Acum, lăsând un pic seriozitatea la o parte, nici 1 mai nu mai e ce a fost cândva. Când micii lui Vanghelie se vedeau din spațiu. Când Onțanu nu pregeta nimic pentru a le oferi pensionarilor săi preferați din sectorul 2 un 1 Mai ca în vremurile bune. Nici Mazăre nu prea mai are chef, de când cu poliția politică după el.

Și nici vremea nu va ține cu noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.