Cum alegi un cadou cu care să impresionezi în 2021

A găsi cadoul perfect pare, uneori, o misiune imposibilă. Iar anul 2021 nu face acest subiect mai ușor de abordat, pentru simplul fapt că pe piața de consum există o mulțime de cadouri din care să putem alege. Pentru a mulțumi destinatarul, va trebui să te gândești în avans la ce cadou să alegi, asta însemnând să înțelegeți și personalitatea și gusturile persoanei căreia îi este destinat cadoul.

Încearcă să faci o lista a intereselor și preferințelor destinatarului. Pentru a personaliza cadoul, gândește-te la gusturile persoanei care îl va primi. Încerca să îți amintești ce produse sau experiențe îi plac. De exemplu, poate prietenului tău îi plac jocurile video, filmele sau îi place să facă grătar. Poți lua în considerare și caracterul său: este introvertit sau extrovertit? Ar trebui să iei în considerare și vârstă lui. Un adult de 45 de ani va preferă un cadou diferit față de un băiat de 16 ani.

Încearcă să te gândești la hobby-urile lui când alegi cadouri. Dacă această persoană se bucură de grădinărit, i-ai putea oferi o plantă de interior sau unelte de grădinărit. Dacă îi plac mașinile, poți să-i oferi ceva pentru mașină sau care să-i sugereze ideea de automobilism. 

Ce relație este intre tine și destinatarul cadoului?

Ia în considerare relația pe care o ai cu această persoană. Dacă ai o legătură foarte strânsă, fie că este platonică sau romantică, ai putea dori să alegi un cadou mai personal. Dacă este pur și simplu o cunoștință, darul ar putea fi în schimb ceva util sau accesibil. Un cadou atent sau sentimental ar fi bun pentru un partener romantic. Poate fi o experiență în sine, ca o cină la lumina lumânărilor într-un restaurant de lux.

Un prieten apropiat ar putea aprecia un simbol al prieteniei tale. De exemplu, dacă ați devenit prieteni printr-un grup de filme, ai putea lua în considerare un cadou bazat pe tema respectivă. Dacă este o simplă cunoștință, un voucher sau un card cadou poate fi perfect. Îl poate folosi pentru a cumpără orice preferă. Trebuie să faci întotdeauna diferențe, chiar și în acest caz, între cadouri pentru bărbați și pentru femei. 

Ce produse îi sunt necesare?

Încerca să îți dai seama de ce articole ar putea avea nevoie. Gândește-te ce produse ar putea fi utile în viață să de zi cu zi sau ia în considerare o achiziție pe care a făcut-o cu mult timp în urmă și care ar avea nevoie de accesorii noi. Îi poți oferi un nou device sau un rucsac pentru drumeții.

Caută cadouri pentru femei sau bărbați practice, dar care să fie și plăcute de destinatar: poate că destinatarul nu își permite un anumit obiect sau nu are timp să meargă să-l cumpere. Evită să faci cheltuiești prea mult, altfel s-ar putea simți insultat – cadoul ar trebui să fie o surpriză, nu un șoc.

Dacă poți, aruncă o privire la listele sale de dorințe online. Multe site-uri de comerț electronic permit utilizatorilor să creeze liste de dorințe cu produsele pe care le preferă. Dacă nu are liste, fii atent la lucrurile pe care le spune, mai ales când vorbim despre cadouri pentru iubit sau pentru iubita. De exemplu, dacă spune doar cât de mult i-ar plăcea să aibă un anumit articol, ia asta ca o sugestie.

Încearcă să-i oferi un obiect cu valoare sentimentală, precum o fotografie frumoasă și care îi place destinatarului. De asemenea, rasează-o într-o ramă. Acestea pot fi cadouri pentru iubita sau iubit extraordinare, care exprimă tandrețe și iubire. Poate fi o fotografie cu o încărcătură sentimentală, un suvenir din prima vacanță pe care ați petrecut-o împreună sau de la prima aniversare. 

Mai mult decât bunuri materiale…

Oferă-i o experiență, care poate avea adesea un impact mai mare decât un obiect simplu. Poți alege o lecție de parașutism sau o cină la restaurantul său preferat. Ia în considerare experiențele care vor surprinde și care bucură destinatarul, astfel încât să rămână cu o amintire plăcută.

Dacă trebuie să meargă într-o călătorie lungă, îi poți oferi cadou o carte audio. Va fi un cadou practic care îi va permite să petreacă timpul învățând ceva nou sau ascultând o poveste interesantă. Pe scurt, va putea avea o experiență prețioasă.

Pe lângă faptul că trebuie îi oferi un cadou tangibil, oferă-i timpul tău. Dacă destinatarul se confruntă cu probleme de stres, este suprasolicitat sau are dificultăți, oferiți-i timpul tău. Poți să faci o activitate pe care o făcea el sau ea și să îl lași să se odihnească. Acest cadou este perfect pentru oricine!

Alege cu atenție cadoul in anumite situații

Cumpără un cadou practic pentru un coleg de serviciu sau un șef. Dacă ești în căutarea unui cadou potrivit pentru cineva într-o poziție de autoritate sau un coleg de serviciu, alege ceva practic, cum ar fi un coș care conține diverse articole comestibile sau nu. Alege un articol practic, dar bine gândit, dacă trebuie să-i oferi un cadou șefului tău, mai ales dacă dorești să impresionezi. De exemplu: dacă îi plac cocktailurile, oferă-i un set de pahare sau un deschizător de sticle sofisticat. Dacă știi că are simțul umorului, i-ai putea cumpăra un articol amuzant.

Oferă-i un cadou făcut acasă. Uneori acestea sunt cele mai bune cadouri pentru ea sau el, deoarece sunt pline de afecțiune și bine gândite. În plus, destinatarul își va da seama că ți-ai pus timpul și efortul la dispoziție, așa că îl va aprecia și mai mult. Fă-ți timp pentru a face ceva ce îi place, cum ar fi produse pentru baie, fursecuri sau lumânări parfumate. De asemenea, poți crea un obiect pentru casă, cum ar fi o cutie pentru bijuterii, un tablou sau un obiect decorativ pentru grădină. Ia în considerare stilul și preferințele destinatarului. Există o mulțime de cadouri care pot impresiona. Important este să alegi acel cadou cu sufletul și multă bucurie.

2 thoughts on “Cum alegi un cadou cu care să impresionezi în 2021”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *