Cu ocazia zilei de naştere a lui Ceauşescu, reînfiinţăm şcolile de corecţie

Azi este ziua de naştere a lui Ceauşescu. Dacă ar fi trăit ar fi împlinit 95 de ani.

Dacă ar mai fi trăit, am fi avut în continuare şi şcolile de corecţie, cele pe care sindicatele din învăţământ cer acum Ministerului Educaţiei să le readucă la viaţă.

"Singura sancţiune pe care o are şcoala în momentul de faţă adică scăderea notei la purtare nu prea are efect asupra elevilor. Cred că o soluţie ar fi ca Guvernul să ia în calcul reînfiinţarea şcolilor de reeducare, pentru că acestor copii care sunt certaţi cu etica nici părinţii nu au ce să le facă şi cred că mulţi dintre ei vor fi clienţii puşcăriilor" – Simion Hancescu, preşedinte Federaţia Sindicatelor Libere.

Ce erau şcolile de corecţie? Nu cred că exagerez vreun pic dacă spun că erau adevărate lagăre unde erau trimişi tinerii care aveau nevoie de re-educare. Cea mai celebră astfel de şcoală de corecţie a existat la Găeşti.

Este locul de unde au plecat mai toţii celebrii interlopi de azi.

scoala de corectie Întrebarea este: în condiţiile în care nici în trecut nu au reprezentat o soluţie, care mai sunt şansele ca în ziua de azi şcolile de corecţie să mai ajute la educarea tinerilor? Eu cred că totul depinde de familie.

Acolo ai sau nu ai parte de cei 7 ani…

One thought on “Cu ocazia zilei de naştere a lui Ceauşescu, reînfiinţăm şcolile de corecţie”

  1. Iancule…” scolile de corectie ” nu erau o inventie a comunistilor ! Ce pretentie sa ai de la copii daca singurele modele pe care le-au avut in cele doua decenii de la “revolutie ” au fost cele pe care televiziunile le promovau ?Ce modele sa aiba tinerii daca singurele pe care le-au fost oferite au fost Ioan Stoica, S.O . Vantu ,Jean de la Craiova sau Traian Basescu ?Intr-o lume in care singura ratiune de atraii a oamenilor este doar grija de a ” face ” bani , de a avansa in acest fel pe scara sociala cu orice pret {am bani…platesc }de a calca in picioare pe cel de alaturi…ce pretentie sa avem de la copii ?!Ei aplica exact ce vad in viata de zi cu zi la adultii ce le sint modele .Bani , masina , casa cat Intercontinentalul si….bani , restul chiar ca nu conteaza .Si sa-ti mai spun ceva : acele scoli nu erau ” adevarate lagare ” . Cu respect dar acolo chiar se facea carte , se invata meserie { nu doar pe cea de batausi sau de spargator } iar dupa ce ispaseai…la 18 ani de regula…statul avea grije de tine si pe mai departe .Pai a doua zi de la eliberare …trebuia sa te prezinti la Militie la ” ofiterul supraveghetor ” ala care raspunde de activitatea ta…muti ani de atunci incolo .Azi nu vad ce lucru bun vor aduce acele scoli , avnd in vedere ca…statul nu poate asigura bunastarea cetatenilor cinstiti dar mite a celor ce au avut ” probleme ” ! Cine crezi ca-i va angaja pe aia ?Unde vor locuii ? Pai…sint totusi cam multe necunoscute si deci…nu vad cum o va scoate statul la liman .Cunosc chestiile aste deoarece am cel putin doi amici ce au trecut prin asemenea stabilimente si n-au fost nici dealeri de droguri si nici talhari dupa aia chiar daca spui tu ca acolo erau …interlopi.Chiar la Gaesti au facut ” scoala ” amicii mei si…har Domnului unul este inginer pe la Electrocentrale iar altul da cu sapa in…invatamant , { profesor } la un liceu din capitala . Azi daca ar fi facut aceeasi scoala de la Gaesti….ajungeau in mod siguri pe lista cu cei urmariti de Politie pentru fel de fel de motive .Cei ce vor fi scolarizati in viitoarele scoli de corectie…vor fi cei ce ne vor taia beregata la secunda doi de cand vor fi eliberati !Multumim din inima…Statului Roman !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *