Câţi bani ai în portofel după ce ai amanetat autoturismul? (P)

Cea mai eficientă soluţie pentru cei care rămân în până de bani este să apeleze la amanet. Fie că este vorba despre bijuterii, fie că este vorba despre electronice şi electrocasnice, întotdeauna amanetul va fi cea mai rapidă soluţie pentru a deţine efectivul de cash necesar în buzunar.
Însă, aparte de a amanetă aurul, telefonul sau chiar televizorul există şi posibilitatea de a amanetă autoturismul. Probabil această accepţiune vine greu de crezut pentru mulţi dintre noi, mai ales dacă ţinem la propria maşină. Şi cu toate acestea cum facem rost de bani în cazul unei urgenţe?

Ce bani îţi oferă amanetul pentru autoturismul tău?

La această întrebare ne pot răspunde şi specialiştii de la un amanet auto Olăneşti ce promovează astfel de servicii. În primul rând, că şi vânzători trebuie să ne adresăm unui amanet auto pentru a ne oferi suport financiar pentru nevoile noastre. În cazul în care maşină este în leasing, nimeni nu va efectua nicio operaţiune de amanet auto.
Dacă maşină este proprietate personală, cu acte şi cu valoare plătită către reprezentanta auto, atunci nu vom întâmpina nicio altă problema legată de amanetarea acesteia. De aceea,dacă deţinem o maşină fabricată în urmă cu 2 -3 ani de zile este important să ştim că nu orice amanet se va îngriji de a ne achiziţiona maşină în schimbul oferirii unei sume debani. Pentru maşinile cu an de fabricaţie după 2000, orice amanet auto are liber la acţiune.

image
La Bm Auto se primeşte orice maşină ce nu este mai veche de 15 ani. Din ce cauza? Pentru că majoritatea potenţialilor clienţi nu vor cumpără maşini cu ani de uzură mulţi, îngreunândfuncţionarea şi identificarea pieselor de uz general. De altfel, pe loc se realizează o evaluare a autovehiculului, oferindu-va o valoare de până la 80% din valoarea autoturismului.
Deşi perioada de la oferirea maşinii, că şi produs de amanet, şi până la evaluare, cost şi bani este integrată într-un interval de maxim 30 de minute, orice posesor se poate bucurăde o valoare corectă a maşinii amanetate. În scopul de a reveni după maşină, posesorul necesită a completă câteva acte, unde se va indică suma exactă de plata, divizată pe rate,plus dobânda aferentă sumei acordate.

image
De exemplu, dacă deţineţi o maşină din 2009, pe care aţi achiziţionat-o cu o valoare de 5000 de euro, de la un amanet auto puteţi pleca în buzunar cu o suma mai mult sau mai puţinegală cu 3200-3500 de euro, în cazul în care ajungeţi la cea din urmă soluţie definită prin criză financiară.

De ce creditul cu maşină are mai mult succes?

Noul trend, cât mai ascendent în această perioada este definit de creditul auto realizat prin amanetul auto. Cu alte cuvinte, românii au curajul de a-şi amanetă maşină pentru a primi o suma de bani, necesară într-un timp cât mai scurt pentru a rezolva situaţii şi probleme de ordin urgent. În materie de împrumuturi, creditul auto este un credit nebancar, ce înseamnă că nu se realizează la cotele şi la ratele bancare pentru astfel de împrumuturi în lei sau în euro, ceea ce face că piaţă să constate o creştere mai mare pentru serviciile de amanet auto.
Deşi este o nişă recent dezvoltată pe sectorul împrumuturilor, amanetul auto se adresează persoanelor aflate în nevoi, de regulă nenominalizate. Privit relativ, sistemul de amanet este simplu şi la fel de rapid: laşi maşină, ţi se face o estimare financiară, primeşti banii, după care ai un anume timp în care poţi să restitui suma aferentă, plus un comision stabilit prin contractul de amanet, totul trebuind a fi achitat înainte de a prelua automobilul proprietate personală.
În cazul în care nu te încadrezi cu plata creditului în perioada stipulată, agenţia de amanet auto îţi oferă un timp de 14 zile bonus în care să reuşeşti să ajungi cu toate taxele la zi, înainte de a repune maşină spre vânzare.
Cât despre acte, că şi client nu îţi trebuie decât actele maşinii şi ambele seturi de chei. Restul rămâne în mâna agenţilor de la amanetul auto, pe rază căruia ai efectuat operaţiunile.

Cât de sigur este un amanet auto?

La această întrebare cred că ne pot răspunde doar cei care au fost în situaţia respectivă, însă eu ţin a nu mă pronunţă. Bineînţeles, că şi afacere pe piaţă este destul de avantajossă obţii bani în mâna într-un timp atât de scurt, însă, care este şi adevărul din spatele acestei afaceri?
Cât timp trebuie să aştepţi şi să plăteşti pentru a-ţi revendică maşină şi ce faci în cazul în care nu poţi returna împrumutul oferit prin intermediul unei case de amenet? Te laşilipsit de maşină? Cu ce vei mai călători şi cu ce mijloace vei mai duce familia în călătorii şi vacanţe?
Probabil că înainte de a apela la astfel de servicii trebuie să iei în considerare şi alte aspecte, printre care timpul, gravitatea situaţiei, impactul pe care îl vei aduce asupraîntregii familii, precum şi dacă se oferă o altă posibilitatea de a te împrumută rapid şi uşor sau nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *