În România avem primul deces din cauza coronavirusului–a murit democrația!

Mă uit siderat la situația din ultimele zile, din punct de vedere politic, și realizez, așa cum am spus și în titlu, că avem deja o primă victimă a coronavirusului, iar aceasta este democrația. Ceea ce trăim în aceste zile reprezintă un derapaj extrem de periculos și un atac frontal adus oricăror fundamente democratice.

Așa cum am mai spus-o și prin alte locuri, odată ce trece acest val teribil al coronavirusului, și va trece, cu ajutorul lui Dumnezeu, dacă această clasă politică are măcar un dram de respect pentru democrație, va demara procedura de suspendare și demitere a lui Klaus Iohannis.

Orice alte discuții sunt inutile. PNL a dovedit că, în momentele de criză, poate fi mult mai toxic chiar și decât PSD.

PS: La momentul când scriu aceste rânduri, Ministrul Sănătății, Victor Costache, declara în fața comisiei din Parlament, unde s-a prezentat personal (deși ar fi trebuit să fie în izolare): ”Dacă ne cramponăm de proceduri, nu mai facem nimic!”.

PS2: Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a primit aviz negativ după ce nu a răspuns la telefon pentru a putea fi audiată.

PS3: Personajul care conduce Ministerul de Finanțe, Florin Cîțu pe numele lui, a spus că s-a retras din funcția de premier desemnat pentru că nu voia să fie votat de PSD. Azi cerșește votul PSD să fie votat ministru.

Păcat de țara asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.