Copilăria e o joacă frumoasă

Când eram eu copil,acum sute şi sute de ani, nu existau tot felul de jucării atât de complexe precum cele din ziua de azi. Bine, nu exista nici magazinul de jucării pentru copii Educlass.

Maşinuţele erau ceva foarte simplu, ideea era să ai senzaţia că merg, Monopoly nu apăruse, ce să mai vorbim de gadgeturi din genul celor care azi reprezintă esenţa existenţei oricărui copil. Pentru că zău dacă nu mă aduce la disperare când văd câte un ţânc de 6 ani cu ipad sau pe unii chiar cu Iphone, în condiţiile în care ei abia gânguresc ceva.

Dar mulţi vor veni şi vor spune că sunt doar un ofticos şi atât. Posibil să fie adevărat. Problema este că eu cred că un rol important în educaţia unui copil este reprezentat şi de darurile pe care i le faci, de modul cum i le faci. Dacă îl înveţi de mic să aibă absolut totul, la cea mai mică clipire, de ce te mai miri că atunci când va creşte va ajunge un mofturos, care dacă nu  primeşte tot ce vrea va începe să plângă.

image

Şi dacă tot decizi să faci un cadou, nu ar fi mai bine să îi oferi copilului ceva care să îl atragă spre sport, spre activitate? Să știe să se joace cu jucării de construit, de exemplu. Suntem, din păcate, ţara cu cei mai mulţi copii obezi, pe un deloc onorabil loc 3 în Europa. Şi zicând asta, am dat peste cei de la Educlass, cei care practic sunt raiul lui Moș Crăciun în fiecare zi, nu doar de sărbători, cu cele mai speciale jucării pentru copii. La ei îți poți răsfăța copilul cu cele mai tari camioane de jucărie, ce practic te vor face dependent de ele. Sau cu orice mașinute, unele ce redau aproape de perfecțiune caracteristicile celor din realitate.

Şi dacă ne mai luăm şi după filmele americane, taţii care ies la plimbare prin parc cu ale lor odrasle sunt mult mai atractivi pentru domniţele ieşite la vânătoare

Şi dacă tot aţi ajuns pe Educlass.ro, mai zăboviţi un pic, sunt multe lucruri interesante pe acolo. Dincolo de glume şi amuzament, sunt momente când parcă îmi doresc să fi avut din nou şansa de a fi copil. Au atâtea oportunităţi cei de acum, dar refuză să le folosească sau nu are cine să îi ghideze. Şi rămân izolaţi mai mult într-o lume virtuală, lipiţi cu orele de calculatoare, iar apoi toată lumea se întreabă de ce eşuează în real life.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *