Contabuc.ro – ași în contabilitate

Anul acesta, ASE a decis, la sesiunea de vară, să bage un examen de admitere ca în vremurile bune ale învăţământului românesc. Rezultatul? Au rămas cu sute de locuri neocupate şi au fost nevoiţi, pentru a-şi ocupa locurile şi pentru a primi bugetarea necesară, să organizeze sesiunea din toamnă doar pe bază de dosare.

Vom ajunge, astfel, să avem din nou o inflaţie de absolvenţi de economie care habar nu au de economie şi, la ce noroc au ăştia, nu e exclus să îl vedem pe unul din ei şi ministru de resort. Şi atunci  ajungem la aceeaşi întrebare veche de când lumea: unde se duc absolvenţii de ASE când se duc ei? Cine absoarbe surplusul acesta de absolvenţi, şi aici nu vorbim doar de ASE, ci de toate facultăţile de la noi. Să nu uităm că suntem aproape să avem 3 avocaţi la un locuitor sau 2 medici veterinari la fiecare pisică.

image

Aşadar, o variantă pentru cei care au absolvit ASE-ul e să pornească pe un antreprenoriat propriu. Dar puţini reuşesc asta. Şi atunci, singura soluţie viabilă rămâne ca să facă carieră într-o firmă, ca şi contabili. Nu ştiu dacă e ceva mulţumitor pentru ei. Oricum, nici aici nu mai există siguranţe, ţinând cont de faptul că numai în perioada guvernării Boc, sute de mii de firme, IMM-uri, au fost nevoite să se închidă. Au dispărut astfel mii de joburi. Şi a crescut şomajul.

Şomaj de care cu atâta tupeu vorbea ieri guvernatorul.

Pentru cei care vor totuşi să îşi încerce norocul în contabilitate, îi recomand cu drag pe cei de la www.contabuc.ro, un site unde puteţi găsi toate informaţiile necesare pentru a vedea dacă aveţi şansa unei cariere în acest domeniu. Contabuc este compania perfectă pentru companiile mici și mijlocii, dar și pentru firmele mari, pentru cei care vor să scape de grija controalelor ANAF sau ITM.

Şi în acelaşi timp, ar trebui ca Ministerul Educaţiei să înceapă să gândească un proiect cât se poate de serios pentru a limita pericolul reprezentat de lipsa unui viitor real pentru tinerii acestei ţări.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *