Coloana Infinitului prostiei românești

Că suntem într-o țară care prea puțin își valorează istoria, monumentele, eroii, tradițiile, o știm deja. Dar parcă prea ne-am obișnuit să privim cu detașare când lucruri ce nu sunt la locul lor se petrec.

Așa am râs cu gura până la urechi când am aflat că autoritățile locale au decis să spele cu furtunul monumentele lui Brâncuși, așa trecem nepăsători pe lângă clădirile vandalizate de Primăria Capitalei, care vopsește o clădire plină de istorie ca pe o bodegă ieftină. Și așa ne uităm cu zâmbetul pe buze la o copilă de 12 ani ce s-a dus și a scrijelit pe Coloana Infinitului mesajul: S+S=BFF.

Ce șochează cel mai mult nu este faptul că o copilă a făcut acest lucru. Punem în față naivitatea ei. Dar faptul că părinții ei nu au oprit-o, ba, mai mult, se declară deranjați de faptul că au fost amendați pentru acest gest, acesta este cu adevărat momentul șocant. Lipsa de respect pentru istoria noastră, pentru valorile noastre, are rădăcini în educația pe care tinerii acestei țări o primesc.

Iar când părinții, în loc să te dojenească, să îți spună că faci un lucru rău, stau și se ceartă cu autoritățile pentru ceea ce spune ei, este o prostie, aici vedem cât de sumbru și trist ne va fi viitorul. Căci, cât de departe este momentul în care, cândva, o beizadea din aceasta va veni și va spune nonșalant: „Dărâmați prostiile acestea de Poarta Sărutului, Coloana Infinitului și Masa Tăcerii, aici va trebui să avem mese de club cu șampanii scumpe pe ele, bare de striptease și porți de acces la camere de swing”

Poate părea că sunt subiectiv și deloc plăcut. Dar aceasta este realitatea. Copiii anului 2017 nu cunosc respectul pentru trecut, pentru prezent. Și nici măcar nu se gândesc la viitor. Pentru ei, Coloana Infinitului a acea construcție unde te duci și faci poze cu ea între picioare. Și ferească Dumnezeu să îi dojenim sau ceva, să îi certăm, căci le cauzăm traume ce pot fi ireversibile.

Și în loc să iasă niște genii care salvează țara, ne trezim cu niște șomeri de lux prin cluburile luxoase din Mamaia.

Articol publicat pe PerfectImperfecte.ro

One thought on “Coloana Infinitului prostiei românești”

  1. Nu mai este respect pentru ca in societatea de pseudo consum in care traim acesta nu poate exista ,copilul fiind antrenat de mic de catre parinti sa fie agresiv deoarece numai asa considera acestia ca poate reusi in viata.Nu exista resurse pentru toti si trebuie sa fim de mici obraznici pentru a razbi in jungla vietii. Asta este capitalismul aici si aiurea.Asta este omul de tip nou ,omul democrat ,liberal sau socialist dar cu foarte mult tupeu.Pentru a fi mai exact asta este cetateanul european creatie a politrucilor scoliti la bruxelles.Trebuie sa ne obisnuim cu astfel de cetateni deoarece vor fi tot mai multi si vor rontai cu nerusinare tot ce a mai ramas in tara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.