5 luni de la #Colectiv – Ați murit degeaba !

Nu ar trebui să fie prea mult de scris. Avem o singură realitate, una tristă, poate greu de acceptat pentru unii, dar ea este: au murit degeaba cei 64 de tineri. Au murit degeaba și în chinuri. Au murit și, pentru un moment, păreau a deveni simbolul unei schimbări fără precedent a societății românești.

Numai că nu a fost deloc așa. Moartea lor a devenit doar o manipulare, schimbarea a fost făcută pe strămoșescul principiu: „plecăm noi, venim tot noi„. La 5 luni de la această dramă incredibilă, un bilanț făcut în grabă ne spune:

– dosarul penal legat de incendiul de la Colectiv nu este finalizat

– toți cei arestați imediat după au fost eliberați și puși sub control judiciar, cel mult.

– niciun responsabil pentru proasta intervenție din primele clipe nu a fost demis și nici nu și-a dat demisia.

Și, ca să fie totul exact cum merită, avem și următoarea știre:

„Primăria Sectorului 4 pregătește un monument în memoria celor decedați în Colectiv. Monumentul va fi amplasat în zona grătarelor din Parcul Lumea Copiilor.„

lumanari-Clubul-Colectiv

4 thoughts on “5 luni de la #Colectiv – Ați murit degeaba !”

  1. Au murit pe rugul democratiei.Nu au murit degeaba.Dumnezeu a lasat o randuire pentru toate .Probabil ca altii vor plati cu varf si indesat moartea lor.Mizeria in care traim este atat de mare incat vinovatul si victima nu au un statut bine conturat.Sa eliminam aceasta mizerie morala si materiala pentru a nu mai exista in viitor asemenea tragedii.Probabil ca o sa fie foarte greu sa facem acest lucru deoarece pe zi ce trece materialul uman este din ce in ce mai greu de modelat/cizelat.Fabrica educa multimea fie ca face acest lucru in capitalism sau in comunism .Buticul de cartier golaneste multimea ,o face vulgara.La butic angajatul azi este maine….sa lasam mortii sa se odihneasca si poate poate in viitor…. poate va fi mai bine

  2. Iancule….tu esti nebun sau faci pe nebunul ????Pai ce , aia de-au murit la ” Club Colectiv ” aia….s-au dus acolo stiind precis c-au s a moara iar ” tinerii frumosi si liberi ” { poate-mi spui si mie…ce mai fac aia ca , printre ei , am vazut destui ” liberali ” ? } , sa ” schimbe ” guvernul ???? Pai , nici macar prostii { printre care ma numar inclusiv eu } din Decembrie ’89 …nici macar aia nu se dusesera acolo ca sa moara ci…doar pentru ca , se saturasera de javrle alea doua si camarila lor !!! Oricum , zambeste Iancule…maine va fi mai rau .

    1. @Marian au murit degeaba in sensul ca toata emotia care s-a creat in jurul acestei tragedii si care parea sa schimbe total societatea s-a fasait intr-un mod incredibil.

Leave a Reply

Your email address will not be published.