Codul lui Chinezu:)

Cristi este un om minunat, iar eu chiar îl apreciez mult pentru tot ceea ce face. Dar acum vreau să mă refer la postul ăsta.

Dincolo de motivele pentru care el a decis să “reîncălzească ciorba”, care îi aparţin, pe mine unul mă deranjează abordarea. Un băiat, Grivei Alexandru, se decide să scrie unuia din propovăduitorii 2.0, mâhnit fiind de mizeria în care se zbate onlineul autohton.

Poi,problema mea este…cine te obligă pe tine să urmăreşti mezeria asta? Aşa cum la tv ai posibilitatea să sari pste canalele care te deranjează, aşa cum presă scrisă care te supără poate rămâne nevândută pe  tarabe aşa şi aici ai posibilitatea de a te lepăda de propovăduitorii low qualityului în blogosferă.

Dar eu am o altă problemă. Nu cei care oferă manelizarea conţinutului sunt periculoşi – aceştia vor fi filtraţi de cititori şi vor dispărea la un moment dat. Dar ce facem cu lipitorile care nu trăiesc decât din a preamări şi preaslăvi pe cei dintâi dintre apostolii onlineului dâmboviţean?

Pentru mine de exemplu, acest citat este elocvent:

“Fiecare dintre voi, bloggeri consacrati si oameni cu un spirit decent, sa scrie cate un eseu despre etica in blogosfera, daca fiecare scrie cate 2 pagini si se implica in proiect poate iesi ceva interesant. Avantajele cred ca sunt evidente. In primul rand, poate se mai “cizeleaza” incepatorii in ale blogului, in al doilea rand, comunitatea are nevoie de o “biblie” si, asa cum, Aristotel a scris “Etica” pentru atenieni, asa si voi puteti scrie “Etica pentru bloggeri”

2 thoughts on “Codul lui Chinezu:)”

  1. Cred ca ai inteles gresit, ideea acestui cod nu este sa pedepseasca pe cineva sau sa filtreze manelistii de restul. Ideea e sa educe. Iar educatia nu o pot face eu, pentru ca nu am notorietatea necesara, pentru asta am trimis mailul. Nu aveam idee ca-l va posta. Desigur, faptul ca l-a postat m-a bucurat, la fel cum ma bucura si faptul ca tu vorbesti despre asta. Numai bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *