Caută un doctor cardiolog din Suceava, dacă…

Perioada caniculară poate fi un stres în plus, mai ales pentru anumite categorii de persoane, copii, bătrâni și cei care suferă de boli cardiovasculare. De aceea, stresul termic nu este de glumă. Celebrele recomandări de a ne feri de expunerea la soare la orele de maximă intensitate a căldurii, adică în jurul amiezii și până la ora 16, trebuie să rămână un reper pentru pacienți.

Ar fi bine să nu întârziem cu programarea laun doctor cardiolog din Suceava, dacă experimentăm simptome precum:

● Stare de leșin.

● Transpirație abundentă.

● Piele rece, paloare a feței.

● Puls modificat, fie mărit, fie prea scăzut.

● Crampe musculare, însoțite de stare de oboseală, amețeală.

● Dureri de cap.

● Epuizare, greață, vărsături.

Luate separat, astfel de simptome nu par a fi urgențe, însă situația se agravează când stările de acest fel sunt multiple, mai mult de două din cele menționate. De vină ar putea fi epuizarea termică, un fenomen îngrijorător, mai ales că în ultimii ani verile în România au devenit tot mai secetoase și caniculare.

Reguli de conduită pentru cardiaci, vara

Perioada de vară poate fi o provocare pentru persoanele care suferă de boli cardiovasculare. Variațiile de temperatură pot fi un motiv în plus să se preocupe de sănătatea inimii. Iată câteva recomandări:

● Hidratare corectă

Știați că prin transpirație pierdem electroliți și minerale? Așadar contează și calitatea, dar și cantitatea de apă consumată zilnic. Italienii au un truc în acest sens, servesc chiar și limonadă cu un strop de…sare. Pentru a compensa cu pierderea sărurilor, prin transpirație.

● Ieșirile în aer liber să se desfășoare conform unui orar bine stabilit

Între orele 10 și 16.00 este de evitat să fie afară, în căldură, în bătaia directă a soarelui.

● Monitorizarea constantă a stării de sănătate

La fel de important ca orice măsură de prevenție luată este și monitorizarea stărilor. Ajutor medical poate fi solicitat de îndată dacă sunt simptome alarmante precum respirația îngreunată, durerile în piept și/sau amețelile.

Cât de mult contează alimentația?

În general, fie că vorbim de cardiaci sau de persoane care suferă de alte afecțiuni, este notabil că o mare influență asupra stărilor manifestate o are și alimentația. Mai ales în perioadele de căldură extremă, sunt de evitat mesele bogate în grăsimi, dar preferate oricând fructele și legumele, meniuri în porții mici.

Programați-vă la clinica Hereditas

Din păcate, o persoană cardiacă ajunge în punctul în care nu mai poate trata afecțiunea de care suferă, ci poate doar să își mențină calitatea vieții. Bolile cronice impun și un stil de viață sănătos, însă nu este neapărat de ajuns să facem acest lucru. Este bine să avem sprijin și îndrumare medicală.

Pentru consult sau o altă opinie medicală, pentru investigații efectuate și/sau tratament necesar, putem conta pe echipa medicală din cadrul clinicii Hereditas. Aici, pacienții se pot programa online sau telefonic. Cu două locații, una în Suceava și una în Rădăuți, clinica Hereditas este locul în care mergi cu încredere la consult!

Contact:

+40 330 408 407

office@clinica-hereditas.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *