Chiriașului îi stă bine cu mutatul

De 12 ani în București, am stat numai cu chirie şi am schimbat cel puţin 3 proprietari şi tot atâtea zone de locuit. Nu fac asta neapărat din plictiseală, ci pentru că de fiecare dată am simţit nevoia de ceva nou. Plus că mereu am încercat să fiu cât mai aproape de locul de muncă, sau dacă nu se putea asta, măcar să fiu aproape de un metrou sau de o linie de tramvai care să mă ducă direct spre muncă. Da, sunt o persoană extrem de comodă. Aşa se face că din Crângaşi am ajuns în Doamna Ghica pentru ca într-un final să ajung în centrul Bucureştiului.

Fiecare zonă are povestea ei, fiecare apartament în care am stat are amintirile sale. Şi, de fiecare dată, s-a întâmplat ca în fiecare apartament să rămână şi amintiri palpabile ale trecerii mele pe acolo. De ce? Păi pentru că mai mereu, în decursul unui an, doi, trei sau cât stăteam pe acolo, eram strângător ca o furnică. Ceea ce nu are de ce să fie rău.

cutiiarhivare

Până la momentul când intervine nevoia unei mutări. Acesta este momentul în care parcă am un atac de panică, îmi vine să arunc totul şi să plec doar cu ce am pe mine. Lăsând gluma un pic la o parte, variante prea multe nu aveam la îndemână în acea perioadă. Aşa că porneam lejer cu zeci de genţi după mine, dar cu toate astea tot mai ratam unele lucruri. Mai râd uneori cu familia când ne gândim că, din tot ce am lăsat în urmă prin Bucureşti aş fi putut mobila o întreagă casă.

Şi anul acest mă pregătesc de o nouă mutare. Asta după mai bine de 5 ani petrecuţi în locul respectiv. Numai că acum lucrurile vor merge mult mai fin, pentru că am dat peste un anunţ ce începea în genul transport bagaje București şi astfel am aflat că pot oricând apela la ei să mă mut orice colţ de lume aş vrea eu.

Dacă mai adăugăm aici şi faptul că dintotdeauna mi-am dorit să încerc şi eu experienţa unei curse cu o maşină mare, gen dubă sau chiar tir, cred că e uşor de înţeles de ce sunt atât de fericit. Și, ca un făcut, nici la locurile de muncă nu am scăpat de mutări. Fie că era dintr-o clădire în alta, sau dintr-un birou în altul, ”distracția” era la maxim. Nici nu știi ce noroc poate fi pe capul tău dacă ai cumpărat hârtie milimetrică, bibliorafturi plastifiate sau cutii pentru arhivare, lucruri care îți pot transforma mutatul dintr-o dramă în ceva normal și ușor de gestionat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.