Ceaiul negru, o bautura revigoranta din care se pot face chiar si masti pentru par

Ceaiul negru, in afara de faptul ca este o straveche bautura de origine chinezasca ale carei calitati energizante sunt recunoscute in intreaga lume, constituie totodata si ingredientul de baza pentru cateva retete de masti de par  foarte reusite. Din ce in ce mai multe femei prefera sa-si prepare singure produse cosmetice cum ar fi mastile de par, pentru ca in felul acesta sunt sigure ca nu-si toarna in cap tot soiul de chimicale. Iar de masti de par este intotdeauna nevoie, nu numai din cauza stresului si a oboselii, ci si a factorilor de mediu. Poluarea, aerul prea rece sau prea uscat afecteaza si ele sanatatea parului – si incafoartetare. Iar daca la acestea se mai adauga folosirea uscatorului si a placii de indreptat parul, fluxul de sange spre scalp este incetinit, iar pielea capului (si radacinile firelor de par) nu se mai oxigeneaza, Ca urmare, parul devine fragil si friabil, se despica  la capete si creste din ce in ce mai greu.

pasted-image-0

Pe langa aloe vera, ulei de argan, miere, galbenusuri de ou, bere, ulei de ricin, zeama de ceapa si ulei de cocos, ceaiul negru este si el folosit cu succes in prepararea mastilor de par, intrucat are un puternic efect antibacterian si stimuleaza circulatia sangvina subcutanata, accelereand astfel regenerarea scalpului, deci si a radacinilor firelor de par. Toate acestea de datoreaza teinei, alcaloidul continut in frunzele de ceai, carora le dau acel gust inconfundabil care ne place atat de mult. Nu intamplator britanicii, carora le-a placut dintotdeauna sa traiasca bine, consuma cantitati industriale de ceai! De fapt, sub aspectul  cantitatilor consumate, ceaiul detine un binemeritat loc doi in lume, dupa apa! Parfumata bautura obtinuta din frunzele arbustului camellia siensis este consumata in China de cinci milenii.

masca-par

Conform unei vechi legende din Imperiul de Mijloc, un calugar  buddhist ar fi adormit in timpul ce medita si, la trezire, s-a suparat atat de tare  incat si-a  taiat pleoapele si le-a aruncat in tarana. Dar in acel loc a rasarit un copacel fermecat, ale carui frunze fierte in apa i-au ajutat pe calugari sa nu mai adoarma in timpul rugaciunilor si al orelor de meditatie. Intr-adevar, teina are un efect asemanator cu al cafelei, dar mai putin puternic. Nu este deci recomandabil sa  consumati ceai negru sau verde seara – decat daca tineti neaparat sa faceti noapte alba.

Leave a Reply

Your email address will not be published.